LA-formand: Ny måling giver “håb for lysere liberale tider”

Foto: Johan Wessman/News Oresund

Liberal Alliances formand glæder sig over en ny meningsmåling, hvor partiet går markant frem.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

For to uger siden lå Liberal Alliance med 1,8 procent i en meningsmåling fra Voxmeter til at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg.

Men i den nyeste måling fra Voxmeter foretaget for Ritzaus Bureau ligger partiet til 3,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Dermed er partiets vælgeropbakning ikke langt fra at være blevet fordoblet, hvis man skal tro målingen.

Og den fremgang i meningsmålingerne glæder Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh, som dog tager sig sine forbehold ift. målingens usikkerhed.

– Tiden kalder i høj grad på systemkritiske holdninger, det gælder regeringens corona-håndtering, men også hele den ideologiske røde spændetrøje, som sænkes ned over velfærds- og fordelingspolitikken. 

– Og når vi i LA formår at være med til at løfte nogle af de dagsordner, så vågner flere vælgere, og er venligt stemt over for os. Derfor giver denne måling – som jo desværre bare er et øjebliksbillede med stor statistisk usikkerhed – mig håb for lysere liberale tider, siger Alex Vanopslagh til Indblik og tilføjer:

– Når jeg og mine to folketingskolleger slår til bolden, enten i medierne, i politiske forhandlinger eller i folketingssalen, så har det en effekt. Det glæder jeg mig selvfølgelig over.

Det er kun tredje gang siden folketingsvalget i 2019, at Liberal Alliance ligger over tre procent i Voxmeters meningsmålinger.

Den nyeste måling, der blev offentliggjort den 26. april, baserer sig på telefoninterview med 1.013 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 19. april 2021 til d. 25. april 2021.

Usikkerheden for Liberal Alliance i målingen er på plus/minus 1,1 procentpoint.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?