LA-formand: Ny måling giver “håb for lysere liberale tider”

Foto: Johan Wessman/News Oresund

Liberal Alliances formand glæder sig over en ny meningsmåling, hvor partiet går markant frem.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

For to uger siden lå Liberal Alliance med 1,8 procent i en meningsmåling fra Voxmeter til at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg.

Men i den nyeste måling fra Voxmeter foretaget for Ritzaus Bureau ligger partiet til 3,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Dermed er partiets vælgeropbakning ikke langt fra at være blevet fordoblet, hvis man skal tro målingen.

Og den fremgang i meningsmålingerne glæder Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh, som dog tager sig sine forbehold ift. målingens usikkerhed.

– Tiden kalder i høj grad på systemkritiske holdninger, det gælder regeringens corona-håndtering, men også hele den ideologiske røde spændetrøje, som sænkes ned over velfærds- og fordelingspolitikken. 

– Og når vi i LA formår at være med til at løfte nogle af de dagsordner, så vågner flere vælgere, og er venligt stemt over for os. Derfor giver denne måling – som jo desværre bare er et øjebliksbillede med stor statistisk usikkerhed – mig håb for lysere liberale tider, siger Alex Vanopslagh til Indblik og tilføjer:

– Når jeg og mine to folketingskolleger slår til bolden, enten i medierne, i politiske forhandlinger eller i folketingssalen, så har det en effekt. Det glæder jeg mig selvfølgelig over.

Det er kun tredje gang siden folketingsvalget i 2019, at Liberal Alliance ligger over tre procent i Voxmeters meningsmålinger.

Den nyeste måling, der blev offentliggjort den 26. april, baserer sig på telefoninterview med 1.013 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 19. april 2021 til d. 25. april 2021.

Usikkerheden for Liberal Alliance i målingen er på plus/minus 1,1 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?