LA-forslag skaber heftig debat: Skal ældre kunne vurdere hjemmeplejen med stjerner?

Foto fra Liberal Alliances Facebook-side

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Med et nyt forslag vil Liberal Alliance sikre bedre service i den offentlige sektor. Men idéen mødes med hård modstand fra venstrefløjen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– Anna (eksempel på hjemmehjælper, red.) er én af verdens helte, som gør borgerne glade hver dag. Hendes kollega Jens gør en noget dårligere indsats. Men de får typisk det samme i løn. Det vil vi lave om på: Mere i løn til dem, der yder den bedste service. Bedømt af de borgere, de har kontakt med.
– Derfor vil vi indføre et rating-system i hjemmeplejen i Københavns Kommune, så ansatte som Anna, der gør borgerne tilfredse, kan blive belønnet for deres indsats. Det er kun første skridt, for selvfølgelig får vi bedre service, når vi sætter borgeren først.
Sådan skriver Liberal Alliance i et omdiskuteret opslag på Facebook, hvor partiet lancerer et nyt forslag, der skal sikre bedre service i den offentlige sektor, herunder i hjemmeplejen i Københavns Kommune.[/vc_column_text][vc_column_text]“Liberal Alliances forslag får lige præcis nul stjerner af mig”
Opslaget er siden blevet genstand for heftig debat, hvor særligt flere prominente venstrefløjspolitikere har kastet sig over Liberal Alliance.
– Sjældent har jeg da set et forslag, der er så respektløst. De ansatte i ældreplejen skal ikke have Liberal Alliances rating-systemer. Det vil IKKE forbedre ældreplejen! Tværtimod, skriver Enhedslistens folketingsmedlem Mai Villadsen på Facebook og fortsætter:
– De offentligt ansatte i ældreplejen bør i stedet få højere løn, bedre tid til borgerne og flere kolleger. Og ikke mindst – mere RESPEKT! Liberal Alliances forslag får lige præcis nul stjerner af mig.
Også i Socialistisk Folkeparti er man kommet op i det røde felt over forslaget fra Liberal Alliance om at sikre bedre service ved at lade borgere evaluere de offentligt ansatte.
Partiet har lanceret en modkampagne, ligesom gruppeformand Jacob Mark også skruer bissen på i et Facebook-opslag, hvor han skriver at “hetzen mod de offentligt ansatte må stoppe”.
LA-leder: De rødes svar er forudsigeligt
Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh svarer i et Facebook-opslag på den voldsomme venstreorienterede kritik.
– Lad os slippe berøringsangsten og sige det, som det er: Nogle medarbejdere er bedre end andre. Vi ved alle, at den ekstraordinært passionerede folkeskolelærer kan gøre den helt store forskel i et udfordret barns liv. Og vi ved, at den omsorgsfulde og varme SOSU-assistent kan gøre en enormt stor forskel for ældre, der har behov for pleje. De mennesker er heltene i den offentlige sektor. De skal hyldes og belønnes, skriver Alex Vanopslagh og fortsætter:
– Vi ved, at der har været mange grusomme sager i ældreplejen med dårlig behandling af de ældre. Og vi ved, at der hver dag er dygtige hjemmehjælpere, som giver en tip top service.
– De rødes svar er forudsigeligt: Vi skal bare smide flere penge til flere kolleger i puljen, så forsvinder problemerne på magisk vis – så er det slut med at slå sten, saks og papir om, hvem der skal pleje de ældre.
– Jeg tror det er på tide at vi forsøger at løse udfordringerne og indfri potentialet ved blandt andet at inddrage borgerne mere – altså dem, som det hele burde handle om.
Alex Vanopslagh understreger, at der med forslaget lægges op til en forsøgsordning, hvorefter man fra politisk hold vil kunne tage stilling til, om ordningen skal udrulles yderligere – eller måske tilbagerulles helt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?