Lækket notat: Regeringen opretter taskforce for at få børn hjem fra Syrien

Medie: Regeringen opretter taskforce for børn i Syrien
FOTO: DELIL SOULEIMAN/AFP/RITZAU SCANPIX

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Regeringen vil oprette en tværministeriel taskforce for børn med dansk tilknytning i syriske fangelejre.
Det skriver Politiken.
Mediet henviser til et lækket regeringsnotat. Det er sendt til regeringens støttepartier i fredags. Og Politiken kender indholdet af det.
Taskforcen skal komme med løsninger til at få børnene til Danmark inden 1. juni. Det skal være forslag til, hvordan Danmark kan hente børnene ud af fangelejrene uden deres forældre.
Støttepartierne De Radikale, Enhedslisten og SF presser regeringen for at hjemtage de i alt 19 børn med tilknytning til Danmark.
Men regeringen har længe afvist. Den ønsker nemlig ikke børnenes forældre til Danmark.
Mødrene til børnene er rejst ned for at støtte den militante bevægelse Islamisk Stat (IS). Derfor vil regeringen og partierne i blå blok – minus Liberal Alliance – under ingen omstændigheder have forældrene tilbage til Danmark.
Ifølge Politikens oplysninger er støttepartierne mandag inviteret til nye drøftelser hos justitsminister Nick Hækkerup (S).
Ritzau har været i dialog med støttepartierne. Her er meldingen, man håber på, at der sker noget nyt i de nærmeste dage.
/ritzau/[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?