L&F afviser kritik af landbrugspakke

Landbrug & Fødevarer kan ikke genkende dommedagsbudskaber om landbrugspakken efter midtvejsevalueringen, der kom fredag den 7. februar 2020.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

L&F afviser kritik af landbrugspakke

Landbrug & Fødevarer kan ikke genkende dommedagsbudskaber, efter landbrugspakken har fået sin midtvejsevaluering. 

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

I fredags udsendte Miljø- og Fødevareministeriet sin midtvejsevaluering om landbrugspakken, der fra 2016 gav landbruget mulighed for at bruge mere gødning.

Landbrug & Fødevarer er fortrøstningsfulde efter at have set nærmere på rapporten.

”Regnestykkerne bag pakken holder samlet set. Der bør få flere års kritik af landbrugspakken til at forstumme,” mener Anders Panum, der er viceområdedirektør hos Landbrug & Fødevarer.

Miljø- og Fødevareministeriet har ellers taget forbehold i anledning af offentliggørelsen:

”Forudsætningerne for flere af elementerne i den tidligere regerings Fødevare- og landbrugspakke ser dog ikke ud til at holde,” skrev ministeriet, og L&F anerkender da også, at ikke alting er ideelt.

”Så kan det godt være, at vi er langt fra mål med de kollektive virkemidler, fordi myndighederne har været længe om at sætte dem i værk. Men her må vi som altid svare, at landmænd gør alt, hvad de kan. Bøvlet bureaukrati, kringlede regler og it-problemer spænder ben for os. Heldigvis oplever vi konstruktiv tilgang fra ministerie og kommuner, og med den in mente tror vi på, at vi når i mål,” siger Anders Panum.

For at få belyst kvælstofindsatsen nærmere vil afrapporteringen nu blive drøftet med landbrugs- og miljøorganisationerne i Blåt Fremdriftsforum, oplyste ministeriet fredag. I oppositionens rækker understregede Erling Bonnesen, landbrugsordfører for Venstre, at partiet stadig står bag landbrugspakken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3474″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2588″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4652″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?