Løkke bekræfter: Nyt parti på vej

Lars Løkke Rasmussen (V) under Folketingets åbning på Christiansborg i København, tirsdag den 6. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Den tidligere Venstreformand og statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter nu efter længere tids spekulationer, at han er på vej med et nyt parti. Arbejdet er allerede i gang, fortæller han.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Lars Løkke Rasmussen skriver i et nyhedsbrev til de 13.426 medlemmer af hans politiske netværk, at han nu for alvor går i gang med at starte et nyt parti.
– Siden lanceringen af mit politiske netværk den 8. januar er det gået stærkt. 13.426 har indtil videre meldt sig ind netværket for at diskutere politik – på nuanceret og meningsfyldt vis, skriver Løkke i nyhedsbrevet og fortsætter:
– Mange med en eksplicit ambition om at bidrage til, at der stiftes et fornuftens parti, der uden grøftegravning forbinder idealisme og pragmatisme, så den danske drøm ikke fortsat er en omskiftelig dagdrøm; men så vi med rettidig omhu får truffet de beslutninger, der kan veksles til et rigt, trygt, konkurrencedygtigt og grønt Danmark – også – til de næste generationer.
Den tidligere statsminister skriver, at han allerede er i gang med arbejdet med det nye parti.
– Jeg er helt ærligt overvældet over den store interesse, så jeg har sammen med gode kræfter brugt tid på at få skabt nogle solide rammer omkring det hele, så de høje forventninger ikke skuffes – og så vi får sat gang i aktiviteterne.
Overfor B.T. fortæller politisk redaktør Henrik Qvortrup, at Løkkes nye parti må være “lige om hjørnet”.
Al tvivl om, hvorvidt Lars Løkke laver et nyt parti, bør med dagens udmelding nu være forduftet, mener Henrik Qvortrup. Nu handler det snarere om, hvornår partiet bliver annonceret.
– Han er ved at varme op til det helt rigtige tidspunkt for en officiel udmelding. Vi er lidt i en undtagelsesperiode med coronavirusset, så nu får vi se, hvornår Løkke vurderer det tidspunkt er, fortæller den politiske redaktør til B.T.
I en nylig måling udført af YouGov for B.T. svarer fire procent, at de var sikre på, at de vil stemme på et nyt parti med Løkke i front, mens 20 procent vil overveje det.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?