Der blev lørdag fundet 149 tilfælde af coronasmitte blandt 20.594 personer, der lod sig lynteste. Det betyder, at der er påvist smitte i 0,72 procent af prøverne.
Det oplyser udbyderne Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical til Ritzau søndag morgen.
Det samlede antal positive testsvar er det laveste, der er registreret i løbet af et døgn hos de private udbydere, siden det i midten af december blev muligt at få en lyntest på statens regning.
Der har dog løbende været store udsving i antallet af daglige lyntest, som er blevet foretaget på de private teststeder.
Antallet af daglige lyntest lå under 10.000 de første dage, efter at de offentligt betalte kviktest blev tilgængelige i december.
Dengang var det kun Falck, der tilbød lyntest til danskerne.
Derefter steg testaktiviteten voldsomt, og antallet af lyntest toppede 23. december med godt 80.000 testede på en enkelt dag.
I løbet af januar har antallet af daglige lyntest ligget mellem 9418 og 28.915.
Det er tredje dag i træk, at positivprocenten er lavere end 1. Den foreløbig højeste positivprocent blev registreret 12. december, hvor 4,23 procent af de danskere, der fik en lyntest, viste sig at være smittet med coronavirus.
Lyntest anbefales ikke, hvis man har symptomer på covid-19, men bør ifølge sundhedsmyndighederne primært bruges som et supplement.
Det skyldes, at lyntest ikke vurderes at være lige så pålidelige som de pcr-test, der bliver brugt i det offentlige testsystem.
Har man symptomer på covid-19, opfordres man derfor til at få foretaget en pcr-test, hvor man typisk modtager testsvaret efter en til to dage.
Pcr-testen er en langt mere følsom testmetode end lyntesten.
Lyntest anses dog for meget pålidelige, når de giver et positivt testsvar. Usikkerheden omhandler primært de tilfælde, hvor kviktest giver et negativt svar. Her kan man altså ikke være sikker på, at man ikke er smittet.
/ritzau/