Mette Frederiksen åbner for at tage tvangstest i brug

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Statsminister Mette Frederiksen åbner nu for at tage tvangstest i brug.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Ved dagens spørgetime i Folketinget flirtede den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen med idéen om at tage tvangstest i brug overfor de danske borgere.
Specifikt ønsker hun at anvende tvangstest mod borgerne i ghettoen Vollsmose i Odense, hvor der er markant højere smitte med coronavirus end i resten af landet.
Det skriver TV 2.
– Jeg synes, det er rigtigt at fokusere på, hvordan vi hurtigt og effektivt kan lukke ned for lokalområder, såfremt der er meget smitte. Det gælder også i enkelte byområder.
– Derfor synes jeg, at vi ret hurtigt skal drøfte, om myndighederne mangler nogle værktøjer – eksempelvis til, hvis der er områder, hvor alle ikke vil lade sig teste, at man så sikrer, at dem, der ikke vil lade sig teste, faktisk bliver testet alligevel. Det vil jeg meget gerne være med til endda, siger hun.
Direkte adspurgt efter spørgetimen af TV 2, afviser Mette Frederiksen dog, at udmeldingen betyder, at hun vil tage direkte tvang i brug. 
Men hun er åben overfor at drøfte, om ikke myndighederne skal have flere “værktøjer” og med den nye epidemilov i hånden har statsministeren magtbeføjelser til at tvangsteste danskerne. Epidemiloven trådte i kraft den 1. marts.
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen opfatter dog udmeldingen som et direkte oplæg til tvangstest. Det vil han ikke gå med til, lyder det, selvom han dog gerne så hele Vollsmose lukket helt ned.
Ser man på incidenstallet, der viser antal positive coronatests per 100.000 indbyggere de seneste syv dage, er tallet i Vollsmose nu steget fire dage i streg.
Det ligger dermed på 820,2. Det gennemsnitlige incidenstal i alle danske kommuner er 60.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?