Mette Frederiksen: Her er, hvornår danskerne kan forvente en ny genåbning

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Statsministeren sætter dato på, hvornår danskerne kan forvente en større genåbning.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Det er snart et helt år siden, at Danmark lukkede ned. Og vi er stadig ikke genåbnet endnu. 
Nu er der nyt fra statsministeren til de mange danskere, der er ved at have fået nok af nedlukninger.
Da Mette Frederiksen besøgte et vaccinecenter i Øksnehallen i København tidligt fredag, fortalte satte hun en foreløbig dato for, hvornår danskerne kan forvente en mere markant genåbning.
– Vi håber på, at vi i takt med, at vi får vaccineret flere og flere og samtidigt får foråret med os, så kan vi kan stå i en situation, som er meget mere gunstig, end den vi står i nu.
– Jeg tør ikke sætte tal på, hvor mange der skal være vaccineret, før det har en klar effekt for genåbningen. Men der vil være et “tipping point”.
– Forhåbentligt er vi et sted midt i maj, hvor vi har et meget mere åbent Danmark, end vi har nu. Og det regner jeg også med, lød det ifølge Ritzau fra statsminister Mette Frederiksen.
Ifølge den socialdemokratiske regerings vaccineplan vil alle ældre og sårbare danskere være vaccinerede mod coronavirus til maj i år. 
Når det skæringspunkt nås, kan vi altså ifølge statsministeren efter alt at dømme så godt som vende tilbage til normale tilstande.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?