Mette Frederiksen indkalder til corona-pressemøde

Mette Frederiksen indkalder til corona-pressemøde
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Statsministeriet indkalder til pressemøde klokken 17.30 om coronasituationen i Danmark. Det oplyser Statsministeriet. Der er netop onsdag formiddag indgået genåbningsaftale.
Den er indgået mellem regeringen og dens støttepartier. Altså De Radikale, SF og Enhedslisten.
Få overblikket over den nye genåbningsaftale her.
Ved præsentationen af aftalen klokken 11 var statsminister Mette Frederiksen ikke selv til stede. Men det vil hun altså være klokken 17.30.
Den gradvise genåbning af samfundet begynder fra 1. marts.
Aftalen betyder blandt andet, at udvalgsvarebutikker, eksempelvis tøj- og møbelbutikker, op til 5000 kvadratmeter kan genåbnes med skærpede afstandskrav fra 1. marts i hele landet. Dog ikke butikker placeret i storcentre.
Større butikker kan også åbne for et begrænset antal kunder mod tidsbestilling. Men det kræver en godkendelse fra sundhedsmyndighederne.
Desuden indebærer aftalen også, at afgangselever i grundskoler og på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser i Nordjylland og Vestjylland fra 1. marts kan vende tilbage til fysisk undervisning.
De pågældende elever vender tilbage med 50 procents fremmøde. Hvilket vil sige hver anden uge. Det er en forudsætning, at eleverne lader sig teste to gange om ugen. Efterskoler i de to områder åbner ligeledes fra 1. marts med fuldt fremmøde.
På Bornholm, hvor smitten har været meget lav, bliver der åbnet for alle klassetrin i grundskolen, og efterskoler åbner ligeledes.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?