Ministerium bekræfter: Barer og værtshuse genåbner også

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De danske barer og værtshuse kan sammen med restauranter og caféer se frem til at åbne 21. april. Det bekræfter Erhvervsministeriet, efter at TV 2 fredag morgen kunne berette om det.

– Erhvervsministeriet oplyser, at barer og værtshuse er omfattet på lige fod med restauranter og caféer som serveringssteder i henhold til rammeaftale om plan for genåbning af Danmark og dermed kan åbne 21. april, skriver ministeriet i en mail.

– For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og forudgående bordbestilling.

Åbningen af barer og værtshuse sker, efter at der torsdag aften blev indgået en politisk aftale om en større genåbning.

På lige fod med restauranter og caféer skal barer og værtshuse have sidste udskænkning klokken 22. Herefter har kunderne en time til at indtage mad og drikke, inden serveringsstederne skal være lukket klokken 23.

Der vil være arealkrav om to kvadratmeter for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis der ikke siddes ned.

Fredag vil ministeriet drøfte med de såkaldte sektorpartnere, hvordan de specifikke retningslinjer på området skal se ud i lyset af aftalen fra torsdag aften.

Aftalen om at fremrykke dele af genåbningen betyder ifølge Dansk Erhverv, at et sted mellem 12.000 og 25.000 mennesker kan vende tilbage til arbejdet tidligere end ellers planlagt.

Dansk Erhverv vurderer, at omkring 100.000 job stadig vil være ramt af restriktioner efter 21. april.

/ritzau/

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.