Nedstemt: Heunicke ville tvinge danskerne til at bære mundbind i det offentlige rum

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sundhedsminister Magnus Heunicke mødte ikke opbakning i Folketinget til sin idé om at tvinge danskerne til at bære mundbind overalt i det offentlige rum.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Torsdag eftermiddag var der møde for Folketingets sundhedsordførere, hvor de skulle diskutere et nyt krav om karantæne ved indrejse til Danmark. 
Ordførerne blev dog overraskede, sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) ud af det blå smed nye forslag til coronarestriktioner på bordet, uden at ordførerne var blevet orienteret på forhånd, skriver B.T.
Blandt forslagene var et krav om tvangstest og tvangsisolation af borgere, der har deltaget i større forsamlinger, hvor der er blevet konstateret smitte. Ministrene var også klar til at tvinge danskerne til at bære mundbind overalt i det offentlige rum.
Begge forslag blev dog nedstemt. 
Magnus Heunicke og Nick Hækkerup fremførte på torsdagens møde, at regeringen ikke har lovhjemmel til at tvinge danskere til at bære mundbind på f.eks. busstoppesteder. På den baggrund vil de have indført en hastelov, så regeringen kan tvinge danskerne til at bære mundbind i det offentlige rum.
Også den socialdemokratiske regerings støtteparti Radikale Venstre var imod idéen om et mundbindskrav i det offentlige rum.
– Men vi ser jo, at folk følger skiltene og bærer mundbind ved stoppesteder og på togstationer. Så er der et egentlig problem her? Det mener jeg ikke, lyder det fra Radikale Venstres sundhedsordfører Stinus Lindgreen.
Den nye epidemilov blev førstebehandlet i Folketinget tirsdag, og Folketingets partier er netop nu ved at komme med spørgsmål og ændringsforslag til loven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?