Nobelpris-tager: CO2 er ikke årsagen til klima-ændringerne

Nobelpris-vinderen i fysik i 1973, norsk-fødte Ivar Giæver, er en af de videnskabsmænd, som mener, at den politiske ageren i forbindelse med den globale opvarmning nærmer sig hysteri.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nobelpris-tager: CO2 er ikke årsagen til klima-ændringerne

Nobelpris-vinderen i fysik i 1973, norsk-fødte Ivar Giæver, er en af de videnskabsmænd, som mener, at den politiske ageren i forbindelse med den globale opvarmning nærmer sig hysteri.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Den såkaldte klimavidenskab ikke har meget med videnskab at gøre, men må nærmest karakteriseres som religion, siger han i en forelæsning fra 2015.
Den gængse klima-videnskab er ikke videnskab, men religion — eller pseudo-videnskab. For rigtig videnskab ægger til debat og opfordrer til at modbevise teorierne. Men hvis man anfægter f.eks de konklusioner, som kommer fra IPCC — FNs klimapanel, så bliver man betragtet som kætter og lukket ude af det gode selskab, fastslår Ivar Giæver.
Han mener, at der ikke er videnskabeligt bevis for sammenhængen mellem CO2-mængden i atmosfæren og den globale opvarmning, som iøvrigt er mindre i virkeligheden end IPCCs klima-modeller forudsiger — her er et eksempel; I 100 års perioden fra 1898 til 1998 steg den globale gennemsnits-temperatur med 0,8 grad K (Kelvin) I samme periode steg CO2 indholdet i atmosfæren fra 295 ppm (parts per million = CO2-molekyler pr million antal luftmolekyler) til 367 ppm = 72 ppm.
Fra 1998 til 2015 steg CO2 indholdet i atmosfæren fra 367 ppm til 403 ppm = 36 ppm. På blot 17 år steg CO2 indholdet altså halvt så meget som i de 100 foregående år. Men temperaturen er ikke steget, hvad den burde, hvis der var sammenhæng mellem CO2 og den globale opvarmning, men den har tværtimod været stabil i denne periode. Klima-ændringerne er naturlige og har altid fundet sted. Og sandheden er, at alt imens temperaturen i verden langsomt er steget, er alt blevet bedre.
En anden anerkendt videnskabsmand, Richard Lindzen, netop afgået professor i meteorologi på det højt anerkendte MIT, Massachusetts Institute of Technology, supplerer. “Netop fordi der ikke et sket nævneværdig opvarmning af klimaet de sidste 20 år, har IPCC ændret målet for at reduktionen af den globale opvarmning fra 2 grader til 1,5 grad.
Professor Richard Lindzen karakteriserer den konventionelle “global opvarmning” tænkning som nonsens. “Det usandsynlige gætteri, fulgt af falsk videnbyrd og gentaget uafbrudt — bruges til at omstyrte den industrielle civilisation,” sagde han i en forelæsning i tænketanten Global Warming Policy Foundation i London.
Følg analyserne fra den klimakritiske tænketank her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?