Nordjysk firma effektiviserer genanvendelse af plast

Med opfindelsen af enheden GEORG er det nordjyske plastfirma Aage Vestergaard Larsen A/S lykkedes med at fordoble andelen af plast, der kan genanvendes i Danmark.
Screenshot fra Aage Vestergaard Larsen A/S

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nordjysk firma effektiviserer genanvendelse af plast

Med opfindelsen af enheden GEORG er det nordjyske plastfirma Aage Vestergaard Larsen A/S lykkedes med at fordoble andelen af plast, der kan genanvendes i Danmark.
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net
En stor del af det husstandsplastaffald, der sorteres i Danmark, har hidtil ikke kunnet genanvendes. Meget er i stedet blevet transporteret syd for grænsen, hvilket selvsagt hverken er effektivt eller miljøvenligt. Nu har en nordjysk virksomhed til gengæld fundet en løsning, der retter op på begge forhold.
Det er virksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S fra Mariager, som med opfindelsen af en ny maskine kaldet GEORG har løst en stor del af problemerne forbundet med genanvendelse. Faktisk har maskinen potentiale til at fordoble andelen af plast, der genanvendes på dansk jord, fortæller Gitte Buk Larsen, bestyrelsesformand og medejer i Aage Vestergaard Larsen A/S til Nordjyske, der har skrevet en længere artikel om virksomhedens opfindelse.
”Vi har hele tiden sagt, at det her med at genanvende plastaffald fra husstande er så ekstremt svært, at det ikke er noget, vi når i mål med i nyere tid. Vi vil have en kvalitet, hvor det kan genanvendes igen og igen. Det har været svært. Men nu har vi knækket koden,” siger Gitte Buk Larsen til Nordjyske.
GEORG er opfundet med støtte fra Miljøstyrelsen, og Aage Vestergaard Larsen A/S har blandt andre samarbejdet med den nordjyske affalds- og energivirksomhed RenoNord og Teknologisk Institut om udviklingen.
Maskinen virker ved at oparbejde de hyppigste forekommende plasttyper til en kvalitet, der kan genbruges, og er altså væsentlig mere effektiv end de løsninger, man hidtil har benyttet sig af. Helt lavpraktisk er maskinens slutprodukt det såkaldte granulat, som man blandt andet producerer plasticdunke af. GEORG gør det desuden muligt at frasortere ikke-brugbare plasttyper og glas.
Interessen for GEORG er allerede stor, og Aage Vestergaard Larsen A/S forventer at kunne behandle al Danmarks hustandssorterede plast, hvis maskinen sættes i serieproduktion. Se virksomhedens egen præsentation via YouTube nedenfor.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=H4VUfdiC0ME&feature=youtu.be”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2755″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5623″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6851″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?