Norsk vindkraft i modvind

Norges energimyndighed NVE fremsatte i april 2019 et forslag til, hvor det ville være bedst at opstille vindmøller, når alle forhold var taget i betragtning. 13 områder blev udpeget.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Norsk vindkraft i modvind

Efter massiv kritik fra kommunerne skrinlægger Norges regering nu planerne om at udarbejde en national ramme for vindkraft på land.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Norges energimyndighed NVE (Norges Vassdrags- og Energidirektorat) fremsatte i april i år et forslag til, hvor det ville være bedst at opstille vindmøller, når alle forhold var taget i betragtning. 13 områder blev udpeget.
Udspillet fra NVA havde to dele. Et opdateret vidensgrundlag, som beskrev virkningerne af vindkraft, og et kort over de 13 områder i Norge, som NVE mener er bedst egnet til vindkrafts-udbygning i landet.
Pr. 1. oktober var der indkommet 5.000 høringssvar, hvor i alt 56 kommuner havde svaret. De fleste var negative, og 49 kommuner sagde klart nej, mens 3 var skeptiske.
Efter disse høringssvar besluttede regeringen at skrinlægge planerne.
”Planen skulle være en konfliktdæmpende foranstaltning,” siger statsminister Erna Solberg (Høyre) til den norske statsradiofoni, NRK, ”men det har det ikke været, viser svarene. Derfor har vi besluttet ikke at have planer om en national ramme for vindkraft,” siger statsministeren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”915″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 677″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1409″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?