Nu har Folketinget fået nok: Sådan vil de stoppe Mette Frederiksens sololøb

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Et politisk flertal vil nu forsøge at banke statsminister Mette Frederiksen på plads.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Tiden, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) helt egenrådigt har kunne styre Danmarks coronahåndtering og vaccinestrategi, ser nu ud til at være forbi.
I hvert fald vil et politisk flertal i Folketinget nu forsøge at sætte en stopper for Mette Frederiksens sololøb, skriver Politiken.
Det er partierne Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, som i en fælles såkaldt vedtagelsestekst lægger op til, at Folketinget nu også skal inddrages i styringen af den danske vaccinestrategi.
Enhedslisten har været pennefører på teksten.
– Det er selvfølgelig uacceptabelt, at regeringen og statsministeren helt egenrådigt lægger en vaccinestrategi uden at inddrage hverken parlamentarisk grundlag eller Folketingets partier.
– Derfor har vi fremlagt den her tekst, som dels kritiserer forløbet og dels pålægger regeringen at indkalde til forhandlinger, så Folketingets partier kan blive inddraget, siger Enhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund til Politiken.
Vedtagelselsteksten skal onsdag til debat i folketingssalen. 
Tirsdag næste uge skal den til afstemning, og hvis partierne bag erklæringen fortsat bakker op, kan flertallet udmønte sig i, at statsministeren må rette ind.
– Folketinget konstaterer, at udvikling, produktion og indkøb af vacciner mod covid-19 er central. Folketinget konstaterer, at regeringen bør inddrage Folketinget i udarbejdelse af vaccinestrategien. Dette har statsministeren forsømt senest i forbindelse med besøg i Israel. Folketinget opfordrer regeringen til at indkalde partierne til forhandling om den førte og fremtidige vaccinestrategi, skriver partierne bag i vedtagelsesteksten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?