Nu taler kvinden bag populært borgerforslag ud: Derfor vil jeg have Mette F. for en rigsret

Borgerforslag rejsning af rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen på, torsdag den 28. januar 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Bente Dahl Pedersen fra Skive er kvinden bag borgerforslaget om at stille Mette Frederiksen for en rigsret.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net

Et meget omtalt borgerforslag om at stille statsminister Mette Frederiksen for en rigsret har netop krydset 50.000 underskrifter. Dermed skal forslaget nu tages op og behandles i Folketinget.

Bente Dahl Pedersen fra Skive er initiativtager til borgerforslaget, og nu fortæller hun om baggrunden for at stille forslaget til Indblik.

– Jeg har en stor mistanke om, at der er foregået ting, som skal frem i lyset. Derfor ønsker jeg en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Jeg lavede egentlig borgerforslaget for at sende et signal om, at befolkningen følger med, fortæller Bente Dahl Pedersen til Indblik.

Baggrunden for borgerforslaget er Mette Frederiksens grundlovsstridige ordre om at aflive alle danske mink. Bente Dahl Pedersen mener, at statsministeren for en rigsret bør redegøre for sin ordre og den manglende lovhjemmel til denne.

– Alt skal på bordet med hensyn til minksagen. Jeg er i og for sig ligeglad med, hvilken straf hun bliver idømt. Hun skal have den straf, som domstolen finder frem til – men hun skal for en rigsret, siger hun.

Til borgerforslaget har Bente haft tre medstillere, som hun har fundet i Facebook-gruppen “Danskerne støtter ikke Mette Frederiksen”.

Alle medstillerne har fået mange henvendelser, efterhånden som borgerforslaget har fået stadigt flere underskrifter.

Dog har både Bente Dahl Pedersen og hendes medstillere også oplevet trusler og chikane siden den 8. januar, hvor borgerforslaget blev stillet. 

Derudover har hun også oplevet, hvordan venner har vendt hende ryggen på grund af hendes borgerforslag.

– Min familie er socialdemokrater, men de har nu ikke sagt noget som helst. De ved godt, jeg er et håbløst tilfælde, griner Bente Dahl Pedersen.

Inden længe vil Bentes borgerforslag blive stillet i Folketinget. Det er dog alene en politisk beslutning, om der skal rejses en rigsretssag mod Mette Frederiksen.

Folketinget har foreløbigt nedsat en kommission med navnet Granskningskommissionen for at afdække forløbet omkring den ulovlige ordre om at aflive alle danske mink.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?