Ny bog afslører: Mette Frederiksen afviste at lade sig teste – trods klare symptomer på corona

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En ny bog afslører, at statsministeren på trods af symptomer afviste at lade sig blive testet for coronavirus.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Forfatter Anne Sofie Kragh har fulgt Mette Frederiksen i løbet af hendes tid som Danmarks statsminister, og har på baggrund af dette skrevet bogen ”Det første år”.

Bogen fremlægger en masse interessante detaljer, men især beretningerne om tiden op til Danmarks nedlukning den 11. marts sidste år har vakt opsigt.

Det forholder sig nemlig sådan, beretter bogen, at statsministeren afviste at blive testet i ugen op til den store nedlukning på trods af, hun døjede med symptomer på coronavirus.

I bogen kan man læse, at statsministeren var syg på dagen, hvor hun lukkede hele landet ned, og at hun endda fik det endnu værre som dagen skred frem.

Bl.a. havde Mette Frederiksen både feber og vejrtrækningsbesvær i løbet af dagen.

Alligevel var det først den 12. marts, altså dagen efter pressemødet, at statsministeren lod sig teste.

Statsministeren har afvist at lade sig teste flere gange

Endnu mere forrykt var det faktisk ikke første gang, at statsministeren afviste at lade sig teste.

Den 5. marts 2020 fandt hun ud af, at hun havde været i nærkontakt med skatteminister, Morten Bødskov, der selv havde været sammen med den coronasmittede forhenværende fodboldspiller, Thomas Kahlenberg.

Selv efter hendes nære rådgiver, Martin Justesen, rent faktisk havde overtalt hende til at lade sig teste, aflyste statsministeren testen, så snart Justesen var gået ud af lokalet.

Grunden til, at Mette Frederiksen bad sin ministersekretær om at aflyse testen, er angiveligt, ifølge bogen, fordi hun ikke ville ”hoppe foran sygeplejersker og SOSU-assistenter”.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?