Ny formand for LA Ungdom: Selvfølgelig skal man kunne tjene penge på børn

Simon Fendinge Olsen, nuvalgt formand for Liberal Alliances Ungdom.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]“Venstrefløjen er så angst for, at folk skal tjene penge, at de hellere vil forhindre dette end skabe et godt samfund”, lyder det fra Simon Fendinge Olsen, nyvalgt formand for Liberal Alliances Ungdom.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Liberal Alliances Ungdom har netop valgt ny formand. 
Han hedder Simon Fendinge Olsen, og han vil bl.a. tage et frontalopgør med den offentlige sektor, der ifølge ham skal gentænkes fuldstændigt.
– Der er behov for et opgør med den måde, vi tænker den offentlige sektor på. Hvad skal være offentligt – og hvad skal ikke være det? Det skal vi have sat gang i en debat om, siger han til Indblik.
Dermed ønsker Simon Fendinge Olsen også en debat om, hvilke dele af den offentlige sektor, som skal privatiseres. 
Her ser den nyslåede formand mange steder, hvor der er plads til øget privatisering. Og særligt en nylig politisk aftale er ifølge Simon Fendinge Olsen et skridt i den helt forkerte retning.
I slutningen af sidste år indgik regeringen og støttepartierne en aftale, der de facto forbyder private daginstitutioner.
Med aftalen forbydes nyetablering af private daginstitutioner og samtidig gøres det ulovligt at trække overskud ud af eksisterende private daginstitutioner.
– Det er håbløst. Den aftale er et ideologisk korstog, og har i virkeligheden intet med daginstitutioner at gøre.
– Mette Frederiksen kalder sig “børnenes statsminister”, men hun skaber faktisk et dårligere børneliv, siger Simon Fendinge Olsen.
Formanden for Liberal Alliances Ungdom mener, at forbuddet faktisk stiller børnene dårligere end ellers, da de mange danskere, der ville have valgt private daginstitutioner af forskellige årsager nu bliver frataget muligheden for dette.
– I private institutioner kan forældrene stemme med fødderne og dermed få den pasning, der er bedst for deres børn. Politikere, der ikke har hånden på kogepladen, kan ikke på samme måde skabe gode institutioner.
Kampagnen op til forbuddet mod private daginstitutioner var præget af paroler som “man skal ikke tjene på børn”. Den slags har Simon Fendinge Olsen dog ikke meget tilovers for.
– Selvfølgelig skal man kunne tjene penge på børn, hvis man gør et godt stykke arbejde med at drive en daginstitution.
– Det er et generelt problem, der gælder i hele samfundet: venstrefløjen er så angst for, at folk skal tjene penge, at de hellere vil forhindre dette end skabe et godt samfund, siger han.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?