Ny måling afslører: Her er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Foto: Ulrik Jantzen/SMVdanmark

Kommunalvalget står for døren, og i den anledning har SMVdanmark udarbejdet et barometer, som måler alle danske kommuner på, hvor godt de formår at behandle det lokale erhvervsliv.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk 

Det oplyser erhvervsorganisationen SMVdanmark i en pressemeddelelse.

Der måles på 26 målepunkter, som er fordelt i seks overordnede kategorier. Der bliver f.eks. målt på alt lige fra kommunens sagsbehandlingstider til skatter og afgifter.

Barometeret er et meget konkret og retvisende redskab, der præcist kan udstille, hvor der skal strammes op i kommunens behandling af det lokale erhvervsliv, mener Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

Derfor opfordrer SMVdanmark alle kommunalpolitikere til at forholde sig til barometeret og finde de steder, hvor de kan sætte ind, hvis de vil give bedre forhold til små- og mellemstore virksomheder.

– Kommunerne spiller en helt afgørende rolle, når det kommer til at sikre gode rammevilkår, så det bliver nemt og attraktivt at drive virksomhed lokalt. Det er virksomhederne, der er grundlaget for den kommunale økonomi, og de små og mellemstore virksomheder udgør 99 procent af alle landets virksomheder.

– Vi håber derfor, at vores SMVbarometer kan bidrage til en debat om, hvordan man lokalt kan sikre de bedst mulige vækstvilkår i den enkelte kommune, siger Amalie Holstein

Herning tager føringen

Herning kommune løber med førstepladsen, hvilket især skyldes de lave skatter og afgifter samt kommunens indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Alle målepunkter i barometeret har det til fælles, at kommunen har direkte indflydelse på dem. Derfor giver det mulighed for, at kommunen aktivt kan arbejde for at fastholde deres stærke positioner samt forbedre de svage.

Se hvor din kommune placerer sig i målingerne her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?