Ny podcast: Er reglerne gået for vidt i Danmark?

Cepos-konsulent Jonas Herby er første gæst, nu hvor Indblik.net er gået i luften med podcasten ’Indblik inviterer’. En samtale om regler og frihed.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10926″ img_size=”956×536″][vc_column_text]

Ny podcast: Er reglerne gået for vidt i Danmark?

Cepos-konsulent Jonas Herby er første gæst, nu hvor Indblik.net er gået i luften med podcasten ’Indblik inviterer’. En samtale om regler og frihed.
Jonas Herby elsker efter eget udsagn at kritisere magten og alle dens regler – eller i hvert fald de fleste regler, hvis mængde er vokset til det tredobbelte på 30 år. Det budskab fik han mulighed for at uddybe i den nye podcast ’Indblik inviterer’, der fremover vil være tilbagevendende på Indblik.net.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]”Generelt opstår regler, fordi nogen har set et problem til at starte med. Det, de glemmer, er at tænke over, om reglen kan løse problemet, eller den kan have nogle utilsigtede konsekvenser, man ikke havde ønsket sig,” siger Herby i interviewet, der tager udgangspunkt i hans arbejde med ’Regelstaten’, der beretter om spøjse og skadelige regler på Instagram, Facebook samt egen podcast.
Under interviewet hører vi eksempler på de besynderlige regler og prøver at blive klogere på dem. Samtalen rummer blandt andet den eneste forklaring på, at en vinflaske ikke må rumme præcis 0,74 liter vin, og hvilket dybere problem vi kan udlede af det. Samt en udveksling om, hvordan man kan gøre op med reglerne.
”Jeg kan se et meget stort potentiale i, at Danmark indfører en form for regelloft, som man har gjort i British Colombia, hvor de gik ind og sagde: Nu er der simpelthen et loft for, hvor mange regler vi vil have her i samfundet, og hvis du vil indføre en ny regel, skal du pille en gammel regel ud,” lyder Jonas Herbys bud undervejs.
Til sidst slutter podcasten af med overvejelsen, hvor grænsen egentlig går for manden, der elsker at bekæmpe regler. Hvor mange regler er der tilbage i hans idealsamfund? Noget om dette – og mere til – i første omgang ’Indblik inviterer’. Podcasten er på vej til diverse podcast- og streamingtjenester.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fik du læst?