Nye Borgerlige: Corona har afsløret 8 markante svagheder i sundhedsvæsenet

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nye Borgerlige mener, at corona bl.a. har afsløret en “ideologisk svaghed” og “håbløst ineffektive strukturer” i sundhedsvæsenet.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Tirsdag aften var statsminister Mette Frederiksen forbi TV-programmet “Lippert” på TV 2. Her kom hun med en opsigtsvækkende erkendelse efter et år i coronavirussens tegn: corona har afsløret en række svagheder i det offentlige, danske sundhedsvæsen.
Mette Frederiksen mener, at effektiviseringen og specialiseringen af det skatteyderbetalte sundhedsvæsen har lagt grunden for, at systemet så nemt bliver overbelastet af f.eks. få hundrede coronaindlagte.
– Der er ikke plads til, at folk er indlagt i særlig i høj grad i sundhedsvæsenet længere. 
– Og der skal ikke særlig meget belastning til – for eksempel på intensivafdelingerne – før det begynder at gå ud over andre, lød det i TV 2-programmet fra Mette Frederiksen.
Sundhedsstyrelsen har i et bilag løftet sløret for, hvor mange coronaindlagte sundhedsvæsenet kan klare. 
Se overblikket her.
Nye Borgerlige går i rette med statsministeren
Mens statsministeren mener, at bl.a. besparelser og effektivisering er grund til sundhedsvæsenets dårligdomme, ser Nye Borgerlige en række andre svagheder, som er blevet afsløret under coronakrisen.
Som reaktion på Mette Frederiksens interview oplister Nye Borgerliges sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen i en Facebook-kommentar til TV 2’s opslag otte markante svagheder, som præger det danske sundhedsvæsen. 
Han oplister følgende svagheder og retter samtidig en hård kritik af regeringen:

  1. Den ideologiske svaghed. Vi (Nye Borgerlige, red.) forsøgte at få regeringen til at udnytte al ledig kapacitet på privathospitalerne, men det ville man ikke i starten grundet en ideologisk modstand.
  2. Man forberedte sig ikke på en anden bølge, da regeringen kun lyttede til Kåre Mølbak.
  3. Man nægtede at se på fleksible løsninger, som at flytte patienter i starten, og måske oprette et decideret corona-hospital.
  4. Man har længe været i underskud for intensivsygeplejersker, selvom vi har mange sygeplejersker generelt sammenlignet med andre lande.
  5. Man valgte at prioritere kunst på de nye sygehuse i stedet for sengepladser.
  6. Et stigende antal DJØF’ere og akademikere tager en stadig større del af budgettet.
  7. Håbløse ineffektive strukturer, som har gjort det unødvendigt bøvlet for sygeplejersker og andet personel at fungere i dagligdagen under covid-19.
  8. Vi betaler allerede verdens højeste skat. Politikerne bruger bare pengene forkert.

Lars Boje Mathiesen møder stor opbakning fra mange Facebook-brugere.
“Så sandt”, “Spot on” og lignende udtryk lyder fra flere brugere.
– Ærgerligt man ikke kan dele en kommentar Lars, du har SÅ meget ret. Håber Mette F. tager noter, skriver en bruger også.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?