Nyt borgerforslag vil ophæve alle coronarestriktioner

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ophæv alle coronarestriktioner og luk Danmark op, lyder det i et nyt og populært borgerforslag.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– Regeringen pålægges straks at åbne landet og afskaffe alle restriktioner begrundet i covid-19/corona.
Sådan indleder en gruppe borgere et nyt borgerforslag, der bærer overskriften “Ophæv alle corona-restriktioner og luk Danmark op”.
Borgerforslaget blev stillet den 9. marts i år og har i skrivende stund samlet 4.111 underskrifter.
Forslaget er stillet af Søren Nordal Rode, Hans August Lund, Kim Varming, Søren Schifter og Christian Bjørnskov. 
Særligt stillerne Kim Varming, der er speciallæge i klinisk immunologi, og Christian Bjørnskov, der er professor i økonomi på Aarhus Universitet, har under coronakrisen gjort sig bemærkede i medierne med en markant kritik af regeringens nedlukning og generelle coronahåndtering.
– Med forslaget pålægges det regeringen at give alle myndige borgere ansvaret for egen sundhed og smitte-eksponering tilbage. 
– Regeringen pålægges desuden ikke at indskrænke borgernes grundlovssikrede rettigheder og friheder, lukke skoler eller institutioner, indføre restriktioner mod lovlig næring eller på anden vis foretage indgreb i borgernes personlige og økonomiske udfoldelsesmuligheder, skriver forslagsstillerne.
Gruppen bag borgerforslaget skriver endvidere, at det er de svageste – herunder børn og unge, psykisk syge og små erhvervsdrivende – der lider under nedlukningen.
Samtidig påpeger forslagsstillerne, at risikogruppen ift. coronavirus, “den allerældste generation”, bedre kunne beskyttes med andre og langt færre midler end de, der tages i brug i øjeblikket.
Borgerforslaget har indtil den 5. september i år til at samle 50.000 underskrifter. Sker det, vil forslaget blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget, behandlet og stemt om. 
Det er en politisk beslutning, om coronarestriktionerne skal ophæves, og skulle borgerforslaget blive taget op i Folketinget, vil det derfor kræve et flertal. 
Et sådant flertal er der ikke i øjeblikket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?