Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/indblik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Nyt borgerforslag vil ophæve alle coronarestriktioner

Nyt borgerforslag vil ophæve alle coronarestriktioner

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ophæv alle coronarestriktioner og luk Danmark op, lyder det i et nyt og populært borgerforslag.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– Regeringen pålægges straks at åbne landet og afskaffe alle restriktioner begrundet i covid-19/corona.
Sådan indleder en gruppe borgere et nyt borgerforslag, der bærer overskriften “Ophæv alle corona-restriktioner og luk Danmark op”.
Borgerforslaget blev stillet den 9. marts i år og har i skrivende stund samlet 4.111 underskrifter.
Forslaget er stillet af Søren Nordal Rode, Hans August Lund, Kim Varming, Søren Schifter og Christian Bjørnskov. 
Særligt stillerne Kim Varming, der er speciallæge i klinisk immunologi, og Christian Bjørnskov, der er professor i økonomi på Aarhus Universitet, har under coronakrisen gjort sig bemærkede i medierne med en markant kritik af regeringens nedlukning og generelle coronahåndtering.
– Med forslaget pålægges det regeringen at give alle myndige borgere ansvaret for egen sundhed og smitte-eksponering tilbage. 
– Regeringen pålægges desuden ikke at indskrænke borgernes grundlovssikrede rettigheder og friheder, lukke skoler eller institutioner, indføre restriktioner mod lovlig næring eller på anden vis foretage indgreb i borgernes personlige og økonomiske udfoldelsesmuligheder, skriver forslagsstillerne.
Gruppen bag borgerforslaget skriver endvidere, at det er de svageste – herunder børn og unge, psykisk syge og små erhvervsdrivende – der lider under nedlukningen.
Samtidig påpeger forslagsstillerne, at risikogruppen ift. coronavirus, “den allerældste generation”, bedre kunne beskyttes med andre og langt færre midler end de, der tages i brug i øjeblikket.
Borgerforslaget har indtil den 5. september i år til at samle 50.000 underskrifter. Sker det, vil forslaget blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget, behandlet og stemt om. 
Det er en politisk beslutning, om coronarestriktionerne skal ophæves, og skulle borgerforslaget blive taget op i Folketinget, vil det derfor kræve et flertal. 
Et sådant flertal er der ikke i øjeblikket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?