På blot to uger: Opbakningen til LA næsten fordoblet

PR-foto fra Liberal Alliance

Opbakningen til Liberal Alliance er næsten blevet fordoblet på blot to uger, viser ny måling.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

For to uger siden lå Liberal Alliance med 1,8 procent i en meningsmåling fra Voxmeter til at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg.

Dengang fortalte partiformand Alex Vanopslagh til Indblik, at han troede på at comeback.

– Jeg er sikker på, at vælgerne savner os, de skal bare opdage det i større omfang, lød beskeden.

Om det comeback kommer nu, efterhånden som den sygemeldte formand så småt vender tilbage til arbejdet på Christiansborg, er ikke til at sige.

Men i den nyeste måling fra Voxmeter foretaget for Ritzaus Bureau fremgår det i hvert fald tydeligt, at Liberal Alliance går markant frem.

Således ligger partiet i en ny meningsmåling til 3,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Dermed er partiets vælgeropbakning ikke langt fra at være blevet fordoblet, hvis man skal tro målingen.

Samtidig er det kun tredje gang siden folketingsvalget i 2019, at partiet er over 3 procent af stemmerne i Voxmeters meningsmålinger.

I samme måling er det værd at bemærke, at Radikale Venstre med 3,6 procent af stemmerne ligger til at få det dårligste valgresultat i hele 11 år.

Læs mere om det her.[/vc_column_text][vc_single_image image=”18448″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 26. april 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.013 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 19. april 2021 til d. 25. april 2021.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 29,1 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,9 procentpoint.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?