Pædagoger stemmer ja til ny overenskomstaftale

Pædagoger stemmer ja til ny overenskomstaftale
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX

Et klart flertal af pædagogerne har stemt ja til den nye overenskomstaftale på det kommunale område.
Det oplyser Bupl, der er Danmarks største fagforening for pædagoger med sine over 65.000 medlemmer, i en pressemeddelelse.
82,1 procent af pædagogerne har stemt ja til aftalen, mens 17,9 procent har stemt nej. Stemmeprocenten var 66,30.
Formanden for Bupl, Elisa Rimpler, glæder sig over resultatet, der ifølge hende kommer efter en del dialog på tværs af faget.
– Vi har gjort os rigtig meget umage med at have mange møder med både fællestillidsrepræsentanter, tillidsrepræsentanter og medlemmer om, hvad det er, vi kan opnå ved en overenskomst, siger Elisa Rimpler.
Hun understreger dog samtidig, at aftalen ikke løser de grundlæggende udfordringer med pædagogernes kønsbestemte lønefterslæb, som er et resultat af Tjenestemandsreformen fra 1969.
På grund af den har pædagogerne ifølge Bupl det laveste lønniveau af alle grupper med en mellemlang videregående uddannelse.
Hvis det skal ændres, skal der politisk handling til, siger Elisa Rimpler.
– Der er ingen tvivl om, at pædagogerne er stærkt utilfredse med vores løn og det store lønefterslæb, som vi har.
– Men vi har også lagt en linje, der hedder, at det her kæmper vi for på anden vis.
– Vi kan simpelthen ikke få så mange penge hjem ved en overenskomst, fordi vi er så mange, og fordi beløbet er så stort, siger Bupl-formanden.
Den nye overenskomst træder i kraft, såfremt et flertal af de øvrige ansatte på det kommunale område stemmer ja til det samlede forlig.
Det resultat kendes først 21. april.
Mens pædagogerne har stemt ja til den nye overenskomstaftale, så har både sygeplejerskerne og radiograferne stemt nej til deres aftale.
Det efterlader to muligheder.
Enten at de to faggruppers repræsentanter genoptager forhandlingerne med arbejdsgiverne, eller at der bliver varslet en strejke.
/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?