Pape i hårdt angreb på regeringen: “En skandale uden sidestykke”

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

“Det er simpelthen lige til at græde over. For det vildeste er jo, at det kunne være undgået”, lyder det fra De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Minkskandalen fortsætter med at trække spor. 

Netop nu er genopgravningen af millioner af døde mink blevet sat i gang i Vestjylland. 

Og det har fået De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen til tasterne i et harmdirrende Facebook-opslag, hvor han langer kraftigt ud efter regeringen.

– 13.000 ton mink skal nu graves op igen. Efter de først blev slået ihjel som raske dyr efter en ulovlig ordre og så blev gravet ned flere steder, hvor de aldrig skulle være begravet. Det er jo komplet vanvittigt at tænke på.

– Den sag er simpelthen en skandale uden sidestykke i nyere dansk historie. Og jeg mener helt ærligt, at regeringen og navnlig statsministeren er sluppet alt for billigt, skriver Pape.

Samtidig skriver han, at han ser frem til Grundlovskommissionens konklusioner i sagen. 

“For det her skal have konsekvenser”, skriver han og fortsætter med at opremse, hvor mange mennesker, som den ulovlige ordre om at aflive alle danske mink er gået udove.

Heriblandt “minkavlerne, hvis eksistensgrundlag med ét blev taget fra dem” og “skatteyderne, som får lov til at betale en ekstrem regning for erstatning til minkavlerne, opgravning af mink”.

– Det er simpelthen lige til at græde over. For det vildeste er jo, at det kunne være undgået at slå alle mink ihjel. 

– Vi kunne også have minimeret den gigantiske erstatningsregning, som alle skatteyderne kommer til at betale. Vi foreslog en dvaleordning, som kunne have sikret erhvervets overlevelse. 

– Men det var der ingen opbakning til. Det er mildt sagt stadig enormt frustrerende, afrunder Søren Pape Poulsen sit opslag, som har modtaget mange tusinde interaktioner.

Grundlovskommissionen skal det næste år kulegrave minkskandalen og forsøge at placere ansvaret for den ulovlige og potentielt grundlovsstridige ordre om at aflive alle danske mink.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?