Pape kalder regeringens bluff: “Flot lyder det, men hvor mange tænker over, det også er dybt manipulerende?”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

“Hele verdensøkonomien gik voldsomt tilbage under corona-krisen, så at vokse meget procentuelt året efter er verdens letteste baggrund at vokse på.”

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den socialdemokratiske regering fremhæver ofte, at den økonomiske vækst i Danmark er rekordhøj. Ofte fremhæves det også, at væksten er en konsekvens af regeringens egen politik og håndtering af coronavirusudbruddet.

Men den fortælling køber Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, ikke ligefrem.

– Flot lyder det, men hvor mange tænker over, det også er dybt manipulerende?, spørger han i et Facebookopslag og fortsætter:

– Hele verdensøkonomien gik voldsomt tilbage under corona-krisen, så at vokse meget procentuelt året efter er verdens letteste baggrund at vokse på.

Søren Pape Poulsen retter herefter en kritik af regeringens reformudspil, som bl.a. indeholder en forhøjelse af aktieskatten. Dette tiltag er Pape arg modstander af, skriver han.

Udspillet vil ifølge regeringens egne beregninger få 10.000 personer i arbejde, men det er langtfra nok, lyder det fra den konservative formand.

– … det lukker kun lige præcis det hul, som regeringen selv har skabt ved at MINDSKE arbejdsudbuddet med 10.000 i regeringens to første år.

Pape fortæller, at hans eget parti sidste år fremlagde et finanslovsforslag, som vil få hele 34.000 personer i job og gøre Danmark 36 milliarder kroner rigere.

Det ville være en bedre vej at gå, mener han.

– Med vores vej får vi vækst, uden regeringen behøver være kreativ med procentregningen.

Selvom Konservatives finanslovsforslag ganske rigtigt skaber flere jobs end Socialdemokratiets udspil, overgår både Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Liberal Alliance Søren Pape Poulsen og co., når det kommer til reformudspil og jobskabelse.

Det viser en opgørelse, som Indblik for nyligt skrev om. 

Læs mere om det her.

I foråret anslog Finansministeriet, at Danmark i år og næste år ser ind i den højeste økonomiske vækst i 15 år med hhv. 2,4 procent og 3,6 procent i vækst.

Læs den fulde økonomiske redegørelse fra Finansministeriet her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?