Pape undrer sig over “blind vinkel” i genåbningen: “Det synes jeg helt ærligt er meget mystisk”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Der er en “helt blind vinkel” i de beregninger, som regeringen lægger til grund for genåbningen af Danmark, mener Konservatives formand Søren Pape Poulsen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Når den socialdemokratiske regering langsomt genåbner Danmark i øjeblikket, sker det på baggrund af en række beregninger fra en faglig referencegruppe.
Dog er det alene en politisk beslutning, hvilke scenarier, som denne ekspertgruppe regner på – også selvom sundhedsminister Magnus Heunicke påstod noget andet ved onsdagens pressemøde.
Derfor undrer det Konservatives formand Søren Pape Poulsen, at regeringen helt har undladt at regne på genåbningen af en afgørende del af det danske samfund.
Pape: “Der er en helt blind vinkel i regeringens beregninger”
Pape finder det “meget mystisk”, at man slet ikke har regnet på, hvad det vil betyde at genåbne de liberale erhverv, herunder f.eks. frisører og massører.
– Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor regeringen ikke har bedt ekspertgruppen om at regne det med. Men liberale erhverv – frisøren, massøren, mv. – er ikke med i beregningerne fra ekspertgruppen, skriver han i et Facebook-opslag.
– Det er ikke ekspertgruppens skyld. For den gør kun, hvad den bliver bedt om. Og regeringen har IKKE bedt eksperterne om at regne på de liberale erhverv. Det synes jeg helt ærligt er meget mystisk.
– Det her handler hverken om dit eller mit hår, men om respekten for de selvstændige erhvervsdrivende, tilføjer han.
Tysk studie: Genåbning af frisører er ingen smittebombe
Søren Pape Poulsen mener, at vi bør se mod Tyskland, hvor en ny undersøgelse fra Berlins Tekniske Universitet konkluderer, at at f.eks. frisører er et af de erhverv, hvor smitterisikoen ift. coronavirus er lavest. 
Han ærgrer sig over, at regeringen ikke har bestilt beregninger på området herhjemme.
– Jeg tror, der er en frisør eller to, som undrer sig over, at regeringen ikke bare har undersøgt konsekvenserne af en eventuel genåbning.
– Jeg kan ikke sige, om det er forsvarligt. For de beregninger har jeg ikke. Men når vi kigger på undersøgelserne fra udlandet, så er der da noget, der tyder på det!, afrunder han sit opslag.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?