Politiker besøgte minkavler: Han mistede livslysten

Foto: Mette Thiesens Facebook-side.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det var en trist oplevelse, da Nye Borgerliges folketingsmedlem Mette Thiesen besøgte en tidligere minkavler.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
– Henriks far var minkavler. Da Mette Frederiksen på ulovlig vis beordrede hans mink slået ihjel, mistede han livslysten. Nu er han død af sorg. Hans hjerte kunne ikke bære smerten.
Sådan indleder folketingsmedlemmet Mette Thiesen et Facebook-opslag, hvor hun beskriver sit besøg hos den tidligere minkavler Henrik på en nu nedlagt minkfarm i nærheden af Frederikssund.
I årtier har Henriks familie her avlet mink, men det blev der sat en brat stopper for, da statsminister Mette Frederiksen (S) sidste år kom med sin ulovlige ordre om, at alle danske mink skulle aflives.
Dog beskriver Mette Thiesen i opslaget, hvordan Henrik har planer om igen at starte minkavlen op, for at ære sin fars minde.
Men politikerne har med den nyligt indgåede minkaftale ikke gjort livet nemt for de minkavlere, der ønsker at starte op igen:
– Den har ikke fokus på erhvervet. Den har fokus på at støtte venstrefløjens ideologiske kamp mod minkerhvervet. Politikerne laver en dvaleordning, der er så dårlig for avlerne, at det bliver meget svært for dem, som vil gøre som Henrik, da de ingen løn får i perioden, skriver Mette Thiesen.
Hun kalder behandlingen af de danske minkavlere for “respektløs” og “helt og aldeles sørgelig”.
For nyligt blev de sidste mink på de danske minkfarme aflivet.
Kort inden da landede en bred politisk aftale om milliardkompensation til minkerhvervet. 
Der er også mulighed for, at avlerne kan benytte en såkaldt dvaleordning og modtage kompensation for faste udgifter for senere at genoptage erhvervet.
Den ulovlige ordre om at aflive alle danske mink er netop nu ved at blive undersøgt af en såkaldt granskningskommission. Ordren var ifølge flere juridiske eksperter grundlovsstridig og der er dermed juridisk grundlag for en rigsretssag mod Mette Frederiksen, lyder det fra bl.a. juraprofessor Frederik Waage.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?