Politikere tordner mod Mette Frederiksen: Hun løj os alle sammen lige op i hovedet

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Flere folketingspolitikere kommer nu med en særdeles hård kritik af statsminister Mette Frederiksen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
I dag er landet en uvildig ekspertrapport, der én gang for alle slår fast, at Mette Frederiksen løj, da hun påstod at nedlukningen af Danmark i marts sidste år var “myndighedernes anbefaling”. 
Som det fremgår af rapporten, var der nemlig ingen myndigheder, der anbefalede Mette Frederiksens vidtgående nedlukning. Dermed var det alene en politisk beslutning truffet af den socialdemokratiske regering.
Den afslørende rapport har fået flere folketingspolitikere til at komme en sønderrivende kritik af statsministeren.
– I dag har en rapport konkluderet det, som alle tænkende mennesker godt vidste, og som jeg i øvrigt har skrevet gentagne gange her på Facebook til stor forargelse for de typer, der sætter tre roser i deres kommentarer: Mette Frederiksen løj os alle sammen lige op i hovedet, da hun i marts sagde, at myndighederne anbefalede at lukke skoler, daginstitutioner mm., skriver Konservatives Rasmus Jarlov bl.a. i et Facebook-opslag.
Han mener, at der er tale om “et meget stort demokratisk skred”.
Også Sophie Løhde, politisk ordfører i Venstre, kritiserer, at statsministeren løj for den danske befolkning og Folketinget.
– Mette Frederiksen løj over for danskerne og Folketinget, da hun skubbede myndighederne foran sig og påstod, at de anbefalede hård nedlukning af DK, skriver hun på Twitter.
Ekspertrapporten er på hele 595 sider og gennemgår regeringens coronahåndtering og ageren op til nedlukningen af Danmark sidste år samt i den efterfølgende periode. 
Blandt rapporten forfattere er blandt andre Jørgen Grønnegård Christensen, professor emeritus fra statskundskab på Aarhus Universitet og Lars Østergaard, klinisk professor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?