Pressenævnet giver klaps til socialdemokrater

En strid mellem to medier, socialdemokratiske Pio og Mandag Morgen, er nu afklaret i Pressenævnet. Pio begik fejl over for Mandag Morgen under sin dækning af boligpolitik, kritiserer nævnet.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pressenævnet giver klaps til socialdemokrater

En strid mellem to medier, socialdemokratiske Pio og Mandag Morgen, er nu afklaret i Pressenævnet. Pio begik fejl over for Mandag Morgen under sin dækning af boligpolitik, kritiserer nævnet.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
Pressenævnet kritiserer Netavisen Pio for ikke at give Mandag Morgen mulighed for at kommentere skadelige udsagn samt for en misvisende formulering i en underrubrik. Sådan var konklusionen, efter nævnet havde behandlet sagen, som blev indklaget af Mandag Morgen i november 2019.
Baggrunden er, at Pio citerede den socialdemokratiske boligminister, Kaare Dybvad, for at Mandag Morgen var faktuelt på afveje, i mediets tro på at 11.000 mennesker måtte forlade deres bolig på grund af en politisk plan. Ministeren uddybede, at han havde meddelt fejlen til Mandag Morgens journalist, som efterfølgende havde trykt det alligevel.
Det vigtigste i Pressenævnets sag er dog ikke, om 11.000 var et sandsynligt tal eller ej. Pressenævnet hæftede sig ved, at Pio havde formidlet beskyldninger uden at give Mandag Morgen chancen for at forsvare sig.
”Kaare Dybvads udsagn kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for Mandag Morgen. Udsagnene burde derfor have været forelagt Mandag Morgen forud for artiklens offentliggørelse den 25. november 2019, således at Mandag Morgen havde mulighed for at besvare beskyldningerne i sammenhæng med, at de blev fremsat. Dette gælder særligt i denne situation, hvor kilden kunne være farvet af personlige og politiske interesser. Nævnet udtaler kritik.”
Derudover var der kritik af en underrubrik med titlen ”Mandag Morgen retter sig selv” bragt på Pio. Det giver indtryk af, at Mandag Morgen har dementeret nogle oplysninger, mediet tidligere har givet. Det var misvisende, mente Pressenævnet. Det var første gang, at Pio tabte en sag i nævnet.
Se hele kendelsen her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4877″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2763″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1797″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?