Principielt opgør om sundhed i Nyborg

Skal ansatte i Nyborg Kommune have private sundhedsforsikringer? Ja, sagde et flertal i Nyborg 25. august og nedstemte de røde partier.
Screenshot fra Nyborg Kommune TV

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Principielt opgør om sundhed i Nyborg

Skal ansatte i Nyborg Kommune have private sundhedsforsikringer? Ja, sagde et flertal i Nyborg 25. august og nedstemte de røde partier.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
2.500 ansatte i Nyborg Kommune får nu mulighed for at tegne frivillige private sundhedsforsikringer med kommunen som mellemmand, beretter Fyens Stiftstidende. Det skete, da Venstre og Dansk Folkeparti nedstemte Socialdemokratiet og SF’s medlemmer af byrådet, hvor kun disse fire partier er repræsenteret.
For Socialdemokratiet var det i høj grad et principielt spørgsmål. Gruppeformand Sonja Marie Jensen mener, at private sundhedsforsikringer er med til at øge uligheden i samfundet, og det blev til en tre kvarter lang debat i byrådssalen. Det borgerlige flertal hæftede sig bl.a. ved, at det var et ønske fra medarbejdernes egne repræsentanter.
”S og SF siger ofte, at det er vigtigt at lytte til medarbejderne. Når vi så gør det i den her sag, er det også forkert,” konstaterede viceborgmester Carsten Kudsk fra Dansk Folkeparti til Fyens Stiftstidende.
Dermed kommer ordningen nu i stand, efter processen har været i gang efter fire år.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6812 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 8768 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 8881″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?