Ramt af shitstorm: Vil kun lukke kunder ind, der bærer mundbind

Wikipedia

Forlystelsesparken Bakken er havnet i en shitstorm efter at have en indført en regel om, at alle kunder over 12 år skal bære mundbind – også, selvom de ellers er lovligt fritaget for dem.

Af Frank Ulrich, frank@indblik.net

Forlystelsesparken Bakken – også blot kaldet Bakken – er genåbnet efter regeringens nedlukning af Danmark. 

I den forbindelse har den populære forlystelsespark dog valgt at lave nogle interne retningslinjer for COVID-19, der påtvinger borgere som ellers er fritaget for mundbind til at bære dem, hvis de vil benytte parkens forlystelser.

Således har Bakken skrevet på deres hjemmeside om deres COVID-19 retningslinjer: 

– Derudover skal alle over 12 år bære mundbind i Bakkens forlystelser – også hvis man ellers er fritaget.

Regulær shitstorm

Denne udmeldelse er faldet en del borgere for brystet, da Bakken kunder som normalt er fritaget for mundbind, naturligvis ikke bør bære dem – heller ikke i Bakkens forlystelser.

Således har forlystelsesparken modtaget et væld af negative anmeldelser og har nu kun 1,4 stjerne ud af fem stjerner på Trustpilot. 

Hertil beskriver en række borgere Bakken som diskriminerende fascister, der går ind for apartheid.

F.eks. skriver en kunde:

– Havde snakket med kæresten om at tage på Bakken med børnene og bruge lidt penge der, men så læser jeg i tvinger folk til at bære mundbind. I er jo blevet helt forskruet… Der er noget om snakken, ikke velkommen hos Bakken. Fjern jeres selvlavede regler og vi vil komme igen.

En anden kunde beskriver mundbindskravet som fascisme:

– Er allergisk overfor fascisme, så mundbind er et no go og derfor sluttede mit besøg inden det begyndte!

En tredje kunde har helt valgt at boykotte Bakken:

– Må desværre boykotte Bakken grundet deres eget regelsæt. Går ikke ind for diskrimination eller apartheid. Jeg er fritaget for test og mundbind, på lovlig vis, men det gør mig desværre til en ikke-velkommen gæst på Bakken.

En fjerde kunde er dybt forarget over at Bakken med mundbindskravet forskelsbehandler handicappede:

– Sikke en behandling… Mennesker med handicap må ikke opleve parken. Er man fritaget for mundbind, så er man ikke velkommen. Sikke forskelsbehandling. Føj! I burde skamme jer.

Ligeledes har Bakken også modtaget en række henvendelser på Facebook fra vrede borgere om det omstridte mundbindskrav.  

Bakken har efterfølgende ændret teksten på hjemmesiden

Bakken har efterfølgende ændret teksten på deres hjemmeside, så kravet om mundbind på trods af fritagelse, ikke længere fremgår deres COVID-19 retningslinjer.

Det fremgår dog ikke af Bakkens redigerede retningslinjer, om de i fremtiden vil respektere folk, som er fritaget for mundbind.

Indblik har kontaktet Bakken om deres retningslinjer for mundbind. Bakken udtaler at Bakkens direktør er til generalforsamling og han derfor ikke er tilgængelig for en udtalelse.

Indblik arbejder dog fortsat på at få en udtalelse fra Bakken.

[adning id="17957"]

Fik du læst?