Regeringskritiske Facebook-grupper udsat for politisk motiveret hackerangreb

Foto: Solen Feyissa/Unsplash

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Grupperne har det tilfælles, at de alle er kritiske overfor statsminister Mette Frederiksen og den fortsatte nedlukning af Danmark.
Af Frank Ulrich, frank@indblik.net 
En række protestgrupper på Facebook mener at være blevet udsat for et politisk motiveret hackerangreb. 
De hackede grupper har alle det tilfælles, at de bliver brugt på Facebook til at organisere politisk modstand imod statsminister Mette Frederiksens fortsatte nedlukninger.
Der er tale om grupperne “Danmark rejser sig op igen”, “Mamma in black”, “Befri Nanna Fri” og “Folket har fået nok – med lov skal land bygges”. 
Alle grupperne har mange tusinde medlemmer.
Hackerne har fået adgang ved at overtage en eller flere af administratorerne personlige Facebook-konti. 
Derved har de udskiftet administratorerne i gruppen med en anden Facebook konto som sandsynligvis også er hacker. På den måde har de kunne ændre i indholdet i protestgrupperne.
Dette har betydet, at indholdet i flere af de politiske facebookgrupper er blevet slettet og arkiveret, imens andre har fået ændret deres titel.
Blandt andet er gruppen “Danmark rejser sig op igen” blevet ændret til “HUNDE VERDEN – Hunde søger nyt hjem”, imens gruppen “Befri Nanna Fri” er blevet ændret til “Vi støtter ikke Nanna Fri”.
Pia Larsen, som er administrator i en anden stor protestgruppe ved navn Frihed & Oplysning 2021, oplever det på nærmeste hold i “Befri Nanna Fri” gruppen. 
– Det går meget stærkt og det var meget grænseoverskridende. Hackeren ændrer gruppes navn og lukker simpelthen ned for kommentering og arkiverer gruppen.
– Man sidder selv og tænker, gad vide om man selv bliver hacket. Det er jo et angreb på vores ytringsfrihed.
– Fordi man ikke ved hvor det kommer fra, så blive man utryg ved det. Man ved ikke hvad det ender med, hvem der har gjort det, og hvor det kommer fra. Det er meget problematisk, når man på den måde angriber et holdningsspørgsmål. Det er meget skræmmende. Hvor er grænsen? 
Indblik har ikke fundet oplysninger om, hvem der står bag hackerangrebet. 
Personerne bag de omtalte grupper mener dog, at der er tale om et politisk motiveret hackerangreb.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fik du læst?