Samråd i Folketinget: Minister-opvisning i at svare udenom

Samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om vandplanerne gav ingen svar på noget. Enkle ja eller nej-spørgsmål blev besvaret med store omsvøb.
Foto: Bernt Sønvisen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Samråd i Folketinget: Minister-opvisning i at svare udenom

Samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om vandplanerne gav ingen svar på noget. Enkle ja eller nej-spørgsmål blev besvaret med store omsvøb.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Det lykkedes miljøminister Lea Wermelin (S) at undgå at give konkrete svar på stort set alle spørgsmål, hun blev stillet i samrådet onsdag eftermiddag i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Samrådet handlede om regeringens beslutning om at inddrage 500 kilometer vandløb i de store vandplaner – vel at mærke vandløb, som den seneste borgerlige regering havde vurderet skulle stå uden for vandplanerne, fordi størstedelen af dem oprindeligt var menneskeskabte afvandingskanaler.
Den borgerlige regering havde besluttet, at der var 1.000 kilometer vandløb, som ikke skulle have vurderet deres natur- og miljømæssige værdi, fordi de fleste oprindeligt var gravet for at tjene som afløbskanaler.
Men 500 kilometer, altså præcis halvdelen, skal nu inddrages i vandplanen, og dermed som miljøministeren udtrykte det, sættes ”under beskyttelse”.
”Jamen er alle vandløb i dag da ikke beskyttet af vandløbsloven?” spurgte Erling Bonnesen fra Venstre.
Det havde været nemt for ministeren at svare ja, fordi alle vandløb faktisk er beskyttet af vandløbsloven, men det gjorde hun ikke. Nu skal de 500 kilometer vandløb leve op til konkrete miljømål, sagde hun.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4546″ img_size=”750×470″ add_caption=”yes” onclick=”custom_link” link=”https://www.ft.dk/udvalg/udvalgene/MOF/kalender/46554/samraad.htm”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”23px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ministeren mente heller ikke, at det var en politisk vurdering, at præcis 500 kilometer vandløb hører til under vandplansreglerne. Det er sket på grundlag af en faglig vurdering, sagde hun.
”Den faglige vurdering vil vi gerne se,” sagde Jacob Jensen fra Venstre. Det vil ske, lovede ministeren.
Erling Bonnesen understregede, at mange af de gravede vandløb blev lavet som vandafledningskanaler.
”Vil ministeren garantere, at der ikke sker oversvømmelser, som følge af at mange gravede vandløb nu bliver inddraget som natur?”
Det svarede ministeren ikke på.
”Når vandløbene skal med i vandplaner, skal der ikke alene ske miljømæssig vurdering, men der skal også foretages kemiske målinger,” sagde Erling Bonnesen og spurgte på den baggrund, om der var penge afsat til formålet.
Intet svar fra ministeren.
”Vi er altså nødt til at få etableret fakta,” sagde Jacob Jensen.
”Jeg kan se, at vi er politisk uenige,” svarede ministeren.
Se hele samrådet på Folketingets hjemmeside her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3329″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2102″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”493″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?