Se klippet her: Rasmus Jarlov forsøger at få Mette Frederiksen til at svare på et af de spørgsmål, hun har undveget længe

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) har længe undveget kritiske spørgsmål fra pressen. Nu forsøger folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K) at få lokket svar ud af hende. Se, hvordan det går, i klippet herunder.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

– De danske journalister kan generelt ikke få statsministeren til at stille op til kritiske interviews og tage imod spørgsmål.

– Men i Folketinget kan hun trods alt ikke slippe.

Sådan indleder det Konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov en af sine seneste Facebookopdateringer.

Jarlov har nemlig sat sig for at hjælpe pressen med at få statsminister Mette Frederiksen (S) til at svare på kritiske spørgsmål. En opgave, som næsten synes umulig at løfte for pressen selv.

Måden han har tænkt sig at gøre det på, er ved at stille statsministeren spørgsmål, når hun igen efter åbningsdagen for Folketinget står på talerstolen.

På talerstolen er Mette Frederiksen nemlig tvunget til at afgive svar. Dermed kan hun ikke flygte fra kritiske spørgsmål, som det f.eks. var tilfældet efter hendes åbningstale.

Læs mere om det her.

Hvad lavede statsministeren i Israel?

Jarlov tweetede således derfor ud på åbningsdagen for Folketinget i sidste uge. Her spurgte han, om der var nogle spørgsmål, som pressen godt kunne tænke sig at stille statsministeren.

 Dette har Indblik skrevet mere om her.

Det var der i den grad.

Spørgsmålene fra Twitterbrugerne omhandlede alt fra regeringens holdning til big-tech i lyset af, at de selv sammenlagt har brugt knap 200.000 kroner på annoncer på Facebook de seneste 30 dage, til hvorfor Peter Hummelgaard aktivt støtter fagforeningen 3F’s chikane af virksomheden Nemlig.com.

Et af de spørgsmål, som Jarlov endte med at stille statsministeren, omhandler hendes mystiske og omdiskuterede besøg i Israel tidligere i år.  

Konkret politik eller PR-stunt?

For hvad lavede Mette Frederiksen egentligt i Israel?

Det har pressen længe forsøgt at få Mette Frederiksen til at svare på – dog uden held.

Formålet med turen var angiveligt at stable et samarbejde om vacciner mod covid-19 på benene, men dette er dog ikke blevet til noget konkret.

Derfor brugte Rasmus Jarlov sin spørgetid i Folketingssalen på at høre, hvad der egentligt foregik på den omdiskuterede tur til Israel – og, hvad Danmark konkret har fået ud af turen.

I videoen herunder kan du se se Jarlov konfrontere Mette Frederiksen med spørgsmålet til tydelig irritation for statsministeren.

Noget entydigt svar på udbyttet af Israel-turen kom der dog ikke ud af seancen i Folketingssalen.

 

[adning id="17957"]

Fik du læst?