SF vil bruge 150 millioner skattekroner på biografture

Foto: William Vest-Lillesøe/Socialistisk Folkeparti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]SF vil bestikke sine vælgere for 150 millioner kroner, lyder kritikken fra Liberal Alliance.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Socialistisk Folkeparti vil bruge hele 150 millioner skattekroner på at uddele såkaldte “frikort” ud til børn og unge, så de på skatteydernes regning kan tage i f.eks. biografen eller zoologisk have, når Danmark genåbner.
– Der er to vigtige mål med forslaget. Der er rigtigt mange børn og unge, som mistrives under coronakrisen og savner fællesskab og oplevelser, og et frikort vil være en tilskyndelse for dem til at være sammen. Hertil kommer, at kulturlivet har det svært, og et frikort vil skabe indtjening, når de unge går ud, siger SF’s børneordfører Jacob Mark til Berlingske.
Ifølge den socialistiske børneordfører er førsteprioriteten at dele “frikort” ud til børn og unge under 18 år. Det konkrete forslag fra Socialistisk Folkeparti lyder dog på, at der skal uddeles “frikort” til folk helt op til 25 år. 
Forslaget møder heftig kritik fra Liberal Alliances kulturordfører, Henrik Dahl.
Han mener, at kulturlivet ikke bør forskelsbehandles, men bør tildeles kompensation efter samme ordninger som f.eks. butikker, der også er tvangslukkede.
– Coronakrisen er ved at blive et påskud for at bestikke vælgerne. SF vil bestikke sine vælgere for 150 millioner kroner, siger Henrik Dahl til Berlingske.
– Jeg vil også give 150 millioner til sure, midaldrende mænd på min egen alder. Det er mine vælgere, og de skal have pengene til at gå i byggemarkedet for. Det vil sætte humøret op, og det ville give mig nogle flere stemmer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?