Socialdemokratiets politiske ordfører fordømmer politisk satire, men vil ikke fordømme regeringens lovbrud

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Og han vil heller ikke udtale sig til Indblik.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

– Jeg synes, at profilen er langt over grænsen, og jeg kan slet ikke forstå, at et parti på Christiansborg vil associeres med den. Jeg har svært ved at se, at de fremover gerne vil associeres med den.

Sådan lød den klare melding fra Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen i et interview med det statsejede medie DR.

Her kritiserede Rabjerg Madsen i klare vendinger en satireprofil ved navn Dkpolmemes, som ofte har lavet satire rettet mod bl.a. statsminister Mette Frederiksen (S).

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dansk Politik (@dkpolmemes)

Manden bag siden, Mads Korsholm, er for en måneds tid siden blevet ansat som kampagnechef i Liberal Alliance. Selvom Korsholm startede profilen i 2019 og ikke bruger den som kampagneværktøj for Liberal Alliance, er satireprofilen alligevel problematisk, mener Christian Rabjerg Madsen.

Han vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt han mener, at profilen bør få nogen konsekvenser for Mads Korsholm.

Siden Rabjerg Madsens kritik har Korsholm tydeligt deklareret på profilen, at den drives af Liberal Alliances kampagnechef. Det fremgik ikke tidligere.

Socialdemokratiet vil gerne fordømme politisk satire, men ikke lovbrud

At Christian Rabjerg Madsen i så klare vendinger fordømmer en satireprofil på Instagram, står i skærende kontrast til hans mere uklare udtalelser i DR2-programmet Debatten for nyligt.

Her var bl.a. regeringens ulovlige ordre om at aflive alle mink på programmet. Christian Rabjerg Madsen ville dog ikke udtale sig konkret om denne ulovlige ordre, endsige fordømme den eller tage afstand fra den. 

Derfor blev han af værten Clement Kjersgaard blev spurgt mere generelt, om det nogensinde kan være legitimt, at en regering fortsætter en praksis, som den ved er ulovlig.

Dette ville den politiske ordfører heller ikke svare på, og det er siden blevet mødt med massiv kritik. 

– Kan du se, Rabjerg Madsen, hvad du skaber tvivl om nu?, lød det fra Clement Kjersgaard.

– Det tror jeg, du må opklare for mig, svarede Christian Rabjerg Madsen, hvortil Kjersgaard hurtigt svarede:

– Retsstaten.

– Det mener jeg jo ikke, at jeg gør, lød det tilbage fra socialdemokraten, der dog stadig ikke ville tage principiel stilling til, om en regering må bryde loven.

Du kan se hele det omdiskuterede klip herunder.

Vil ikke udtale sig i sagen

Indblik ville gerne have hørt Christian Rabjerg Madsen om, hvorfor han så entydigt tager afstand fra politisk satire rettet mod Socialdemokratiet, men ikke vil tage principiel afstand fra, at en regering bryder loven.

– Nu hvor du godt kan fordømme satire, kan du så ikke godt forstå, at nogle mennesker studser over, at du havde så meget uld i mund i Debatten i torsdags, hvor du ikke ville svare konkret på, om det kan være legitimt, at en regering fortsætter en praksis, som den ved er ulovlig?, lød vores spørgsmål til Socialdemokratiets politiske ordfører.

Han er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelse inden for deadline.

[adning id="17957"]

Fik du læst?