Staten underkender kommune: For meget åbenhed

Det er ikke i orden at invitere offentligheden med til udvalgsmøder, fastslår Ankestyrelsen i sin påtale af Vesthimmerlands Kommune.  

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Staten underkender kommune: For meget åbenhed

Det er ikke i orden at invitere offentligheden med til udvalgsmøder, fastslår Ankestyrelsen i sin påtale af Vesthimmerlands Kommune.  
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net
Borgerinddragelse er sædvanligvis en kardinaldyd i det danske politiske system, men det kan tilsyneladende også blive for meget af det gode med åbenheden.
I hvert fald har Vesthimmerlands Kommune fået en påtale af Ankestyrelsen, efter at kommunens kultur- og fritidsudvalg gjorde et udvalgsmøde den 4. marts i år åbent for offentligheden. Det er nemlig i strid med kommunestyrelseslovens § 20 at afholde åbne udvalgsmøder. Det skriver Ankestyrelsen i sit seneste nyhedsbrev, hvor styrelsens seneste afgørelser listes op.
Ankestyrelsens påtale er givet på foranledning af Social- og Indenrigsministeriet, der henvendte sig til styrelsen som reaktion på en artikel i Nordjyske Stiftstidende fra den 5. marts, hvor det pågældende udvalgsmøde omtales.
Nu er Vesthimmerlands Kommune så banket på plads, nordjyderne lægger sig da også fladt ned:
”Byrådet erkender på baggrund af det ovenfor anførte, at der er sket en fejl, idet møder i de stående udvalg ikke kan åbnes for offentligheden. Ønsket om bl.a. inddragelse af offentligheden i forbindelse med kulturpolitikken skulle derfor være sket på anden måde.”
Byrådet i Vesthimmerlands Kommune oplyser videre, at det vil indskærpe over for udvalget, at møder i fremtiden skal være lukkede for offentligheden, hvorfor Ankestyrelsen oplyser, at udvalget slipper for yderligere tiltale.
Ankestyrelsens udtalelse om sagen kan læses her, mens nyhedsbrevet i sin helhed kan tilgås her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3864″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5208″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8076″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?