Staten underkender kommune: For meget åbenhed

Det er ikke i orden at invitere offentligheden med til udvalgsmøder, fastslår Ankestyrelsen i sin påtale af Vesthimmerlands Kommune.  

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Staten underkender kommune: For meget åbenhed

Det er ikke i orden at invitere offentligheden med til udvalgsmøder, fastslår Ankestyrelsen i sin påtale af Vesthimmerlands Kommune.  
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net
Borgerinddragelse er sædvanligvis en kardinaldyd i det danske politiske system, men det kan tilsyneladende også blive for meget af det gode med åbenheden.
I hvert fald har Vesthimmerlands Kommune fået en påtale af Ankestyrelsen, efter at kommunens kultur- og fritidsudvalg gjorde et udvalgsmøde den 4. marts i år åbent for offentligheden. Det er nemlig i strid med kommunestyrelseslovens § 20 at afholde åbne udvalgsmøder. Det skriver Ankestyrelsen i sit seneste nyhedsbrev, hvor styrelsens seneste afgørelser listes op.
Ankestyrelsens påtale er givet på foranledning af Social- og Indenrigsministeriet, der henvendte sig til styrelsen som reaktion på en artikel i Nordjyske Stiftstidende fra den 5. marts, hvor det pågældende udvalgsmøde omtales.
Nu er Vesthimmerlands Kommune så banket på plads, nordjyderne lægger sig da også fladt ned:
”Byrådet erkender på baggrund af det ovenfor anførte, at der er sket en fejl, idet møder i de stående udvalg ikke kan åbnes for offentligheden. Ønsket om bl.a. inddragelse af offentligheden i forbindelse med kulturpolitikken skulle derfor være sket på anden måde.”
Byrådet i Vesthimmerlands Kommune oplyser videre, at det vil indskærpe over for udvalget, at møder i fremtiden skal være lukkede for offentligheden, hvorfor Ankestyrelsen oplyser, at udvalget slipper for yderligere tiltale.
Ankestyrelsens udtalelse om sagen kan læses her, mens nyhedsbrevet i sin helhed kan tilgås her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3864″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5208″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8076″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?