Støjberg står fast inden skæbneafstemning: Jeg er uskyldig

Støjberg før afstemning: Jeg beordrede ikke til ulovligheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jeg ved, hvad jeg har sagt og gjort, og jeg ved, at jeg ikke beordrede nogen til at gøre noget ulovligt.
Det siger Inger Støjberg (V) tirsdag fra Folketingets talerstol, kort før tinget skal stemme om en rigsretssag mod hende.
Hun er gået på talerstolen som privatist inden afstemningen, som efter al sandsynlighed vil sende hende for rigsretten på grund af sagen fra 2016 om adskilte asylpar, hvor den ene var mindreårig.
Sagen handler om, at alle asylpar, hvor den ene var mindreårig, skulle adskilles uden en individuel vurdering. Det havde de ellers krav på.
Først ombudsmanden, så byretten, så en større kommissionsundersøgelse og senest uvildige advokater har vurderet, at der i Støjbergs tid som udlændinge- og integrationsminister blev gennemført en ulovlig instruks.
Det vil blive den blot sjette rigsretssag i danmarkshistorien og den første siden rigsretssagen om Tamilsagen, der i 1995 kostede tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen (K) fire måneders betinget fængsel.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?