Sundhedsordfører: “Debatten er styret af en sammensværgelse”

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Debatten om tobak og rygning herhjemme er styret af en sammensværgelse bestående af bl.a. Kræftens Bekæmpelse, lyder det fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
I Storbritannien og USA anbefaler lunge- og hjerteforeninger rygere at skifte til e-cigaretter, ligesom flere videnskabelige studier fremhæver en række sundhedsfordele ved produktet.
Alligevel vil hverken danske Lungeforeningen eller Hjerteforeningen udtale sig til Indblik om sagen. 
Blandt danske eksperter er tendensen den samme.
DF: “Debatten er styret af en sammensværgelse”
Det overrasker ikke Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt, at det er svært at få danske foreninger og eksperter i tale om e-cigaretters potentiale som alternativt rygestopmiddel.
– Jeg har mødt mange, der er skiftet fra cigaretter til e-cigaretter, som har fortalt, hvordan de pludseligt kunne gå op af trapper igen uden at blive forpustede. Og jeg kan huske, at der for år siden var lungemedicinere, der anbefalede at skifte til e-cigaretter, fortæller Liselott Blixt til Indblik.
– Men i dag er debatten styret af en sammensværgelse bestående af bl.a. Kræftens Bekæmpelse, WHO (Verdenssundhedsorganisationen, red.) og professor Charlotta Pisinger, siger sundhedsordføreren.
Lobbyistnetværk holder alternative produkter væk fra markedet
Liselott Blixt mener, at dette netværk af lobbyister laver aftaler og sikrer, at der ikke kommer noget ind på markedet overhovedet.
Hun fremhæver bl.a., at man for nyligt har forbudt smagsstoffer i netop e-cigaretter.
– Det er jo lige før, at man forbyder lakridspiber, lyder det DF-ordføreren, der til gengæld undrer sig over, at nikotintyggegummi og andre produkter fra medicinalindustrien tilsyneladende er acceptable.
– Kommer der andre forslag på bordet, er det helt bandlyst. Hvis man f.eks. bringer snus eller e-cigaretter op til forhandlinger, får man at vide, at det er en vej ind til rygning. Det er som om, at de bare har besluttet sig for at sige nej til det her, siger Liselott Blixt til Indblik.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fik du læst?