Ti års fængsel for en flyrejse: Storbritannien strammer coronaregler

Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bor du i Storbritannien, kan en flyrejse koste dig ti år bag tremmer.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net
For briterne kan en rejse til et at 33 lande blive en rigtigt dyr og blandet fornøjelse, for det kan komme til at koste ti år i fængsel.
Hvis briterne kommer hjem fra et af højrisikolandene i forhold til corona, skal de i ti dages selvbetalt hotelisolation bagefter. Der er endda allerede reserveret 4600 hotelværelser til dem på 16 forskellige hoteller, og prisen bliver 1750 pund for opholdet. Et beløb der svarer til knap 15.000 kr.
Det står klart, efter sundhedsminister Matt Hancock tirsdag har fremlagt nye, strenge karantænekrav i Storbritannien.
Hvis ikke man er med på at skulle ti dage på hotel, venter der i stedet fængsel:
– Enhver, der lyver om, hvor de har været henne og prøver at skjule, at de har været i et land på den røde liste, vil stå over for en fængselsstraf på op til ti år, siger Hancock ifølge Ritzau.
De 33 lande omfatter de sydamerikanske lande, flere lande i det sydlige Afrika samt Portugal og De Forenede Arabiske Emirater.
Det er mutationer af coronavirussen, der har fået Storbritannien til at stramme kravene.
Sundhedsministeren lover også, at der vil blive slået hårdt ned på folk, der ikke lader sig teste efter ankomst fra et hvilket som helst land.
Der vil blive udskrevet bøder på 1000 pund, svarende til omkring 8.500 kroner, til folk der ikke overholder reglerne om at tage den påkrævede test, når de ankommer fra udlandet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?