Tidligere socialdemokratisk bykonge meldt til politiet

Fredericias byråd sender sag om eksborgmester til politiet
Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sagen drejer sig om muligt magtmisbrug og nepotisme.
Relationen mellem Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og kommunens kommunaldirektør skal undersøges af politiet.
Det oplyser kommunen på et pressemøde fredag, hvor en advokatundersøgelse er blevet præsenteret.
Undersøgelsen blev egentlig igangsat som en konsekvens af, at Ekstra Bladet har afdækket den tidligere borgmesters køb af en byggegrund.
Sagen om grundkøbet er nu videregivet til politiet. Men advokatfirmaet Horten fandt også grund til, at et forhold om habilitet undersøges.
Det er forholdet mellem kommunaldirektøren Annemarie Zacho-Broe, der nu er hjemsendt, og den tidligere borgmester.
Der er nu indledt en afskedigelsessag mod kommunaldirektøren, oplyses det på pressemødet.
– Jeg ved ikke, om der har været en nær relation. Hverken Horten, jeg eller andre i byrådet hævder, at vi ved det, siger borgmester Steen Wrist (S) på pressemødet.
– Men i byrådet kender vi til rygterne, som har svirret længere. Jeg fortryder i dag, at jeg ikke har reageret tydeligere og tidligere.
Også økonomichefen Tommy Abildgaard er hjemsendt efter Ekstra Bladets afsløringer. Ham indledes der også en sag mod.
Sagen, som er afdækket af Ekstra Bladet, handler om, at Jacob Bjerregaard som borgmester købte en attraktiv byggegrund i første række med udsigt til Lillebælt.
Det førte til, at der i december blev iværksat en advokatundersøgelse af sagen. Det er den, der fredag er blevet præsenteret.
Af undersøgelsen fremgår det, at salget af Argentinervej til borgmesteren ikke var i overensstemmelse med reglerne i udbudsbekendtgørelsen.
Det fremgår også, at kommunens vækstdirektør i 2016 gav en ulovlig instruks om behandling af byggesager. Det skyldes formentlig hensynet til borgmesterens sag. Der er dog ikke fundet bevis for, at borgmesteren skulle have været involveret.
Kort før sagen kom frem trak Jacob Bjerregaard sig som borgmester i Fredericia, da han havde fået tilbudt et job i kommunikations- og reklamebureauet Advice.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?