Trine Bramsen færdig som forsvarsminister – bliver sat i spidsen for nyt, sammenlagt ministerium

(ARKIV) Forsvarsminister Trine Bramsen, da hun sammen med statsministeren og udenrigsministeren præsenterer Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi på et pressemøde på Marienborg i Lyngby, mandag den 31. januar 2022. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Trine Bramsen bliver degraderet i ny ministerrokade.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den skandaleramte og upopulære forsvarsminister Trine Bramsen (S) bliver nu degraderet.

Det sker som led i den ministerrokade, som statsminister Mette Frederiksen (S) har valgt at udføre fredag som følge af, at transportminister Benny Engelbrechts (S) torsdag blev tvunget til at træde tilbage i en sag, hvor han havde vildledt Folketinget.

Læs mere om det her.

Trine Bramsen skal fremover være transportminister og minister for ligestilling, fremgår det af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Dermed bliver ligestillingsområdet overført fra Beskæftigelsesministeriet til Transportministeriet.

Degraderingen sker efter, at Trine Bramsen gentagne gange har været rodet ud i uheldige sager, herunder den nylige sag om piraterne ombord på den danske fregat Esbern Snare og sagen, hvor Bramsen efter alt at dømme brød loven, da hun under et besøg på Ærø 15. august blev sejlet til øen af et af Marinehjemmeværnets fartøjer.

Samtidig har en nylig popularitetsmåling over de socialdemokratiske ministre vist, at Trine Bramsen har været den klart mindst populære på ministerholdet.

Udover Trine Bramsens omrokering bliver skatteminister Morten Bødskov udnævnt til forsvarsminister, og medlem af Folketinget Jeppe Bruus bliver ny skatteminister.

Det betyder også, at beskæftigelsesminister og minister for ligestilling Peter Hummelgaard fremover kun vil benævnes beskæftigelsesminister.

[adning id="17957"]

Fik du læst?