Trump er nomineret til Nobels Fredspris

Norsk fremskridtsmand har nomineret Donald Trump til Nobels Fredspris, begrundet i den amerikanske præsidents arbejde for fred i Mellemøsten.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Trump er nomineret til Nobels Fredspris

Norsk fremskridtsmand har nomineret Donald Trump til Nobels Fredspris, begrundet i den amerikanske præsidents arbejde for fred i Mellemøsten.
Fredspris til præsident Trump? Ja tak, siger den norske politiker Christian Tybring-Gjedde, der repræsenterer Fremskrittspartiet i Stortinget, hvor han arbejder med NATO og forsvarspolitik.
Han oplyser til podcasten Fox News Rundown, at begrundelsen for hans nominering er det arbejde, som Donald Trump har gjort for at sikre fredsaftalen mellem Israel og Forenede Arabiske Emirater, der kom i stand sidste måned.
Den norske fremskridtsmand har også tidligere nomineret Trump efter topmødet i Singapore i 2018, der åbnede op for relationerne mellem USA og Nordkorea. Til trods for at Christian Tybring-Gjedde efter eget udsagn ikke er nogen stor fan af Donald Trump, og ingen seriøst forventer, at han får prisen.
Over for Fox News understreger han imidlertid, at fredsaftaler må spille en særlig rolle i forhold til Nobels Fredspris, frem for de mere spegede grunde, der lå bag fredsprisen til Trumps forgænger, præsident Barack Obama, i 2009. Den første amerikanske præsident, der fik æren, var Theodore Roosevelt i 1906 for hans arbejde med at sikre fred mellem Japan og Rusland.
Nordmænd spiller en særlig rolle i forhold til Nobels Fredspris. Det skyldes, at den svenske stifter af nobelpriserne, Alfred Nobel, ønskede netop denne pris uddelt af en norsk komité i Oslo, mens de mere videnskabelige priser bliver håndteret af svenskere i Stockholm.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1370″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7419″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”9134″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?