Trump-modstanden har gjort USA til anarki

Bogen ’Resistance (at all costs) – How Trump Haters Are Breaking America’, beskriver Trump i et helt andet lys, end hvad danske medier videregiver.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Trump-modstanden har gjort USA til anarki

Bogen ’Resistance (at all costs) – How Trump Haters Are Breaking America’, beskriver Trump i et helt andet lys, end hvad danske medier videregiver.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2337″ img_size=”200×40″][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Præsident Donald Trump har en stil og et sprogbrug, som er helt anderledes end det, man har været vant til med alle tidligere amerikanske præsidenter. Hans brug af gadedrengesprog på Twitter, hans angreb på alle sine modstandere, hans opgør med ”eliten” og ”sumpen” i Washington, og hans karakteristik af mainstream-medierne som videreformidler af ”fake news” har skaffet ham en massiv kreds af fjender – en kreds som allerede manifesterede sig, inden han blev valgt som præsident i 2016.
De medier, vi normalt ser og læser i Danmark, f.eks. CNN eller de medier, som oftest refereres herhjemme, New York Times, Washington Post, eller det britiske The Guardian, bruger utrolig meget spalteplads på at referere alle Trumps mærkelige udtalelser og uortodokse gøren og laden. Vi hører ikke meget om det, når disse medier overdriver eller fejlinformerer. Det gør de nemlig tit, fordi medierne har ændret deres mission fra at informere læserne til at føre kampagne med det formål at vælte præsidenten.
Men det er de ikke ene om. Også de demokratiske politikere er holdt op med at følge gængse regler og normer i de politiske institutioner, og mange embedsmænd i offentlige råd og styrelser har opgivet deres upartiskhed og modarbejder den siddende Trump-regering.
Påstande under luppen
Alt dette beskrives i en bog ”RESISTANCE (AT ALL COSTS) – How Trump Haters Are Breaking America”, som udkom sidste år. Den er skrevet af journalisten Kimberley Strassel, som er medlem af ledelsen på USA’s store erhvervsavis Wall Street Journal. Avisen ejes af mediemogulen Rupert Murdoch, som også ejer den konservative nyhedskanal Fox News.
Kimberly Strassel fortæller læserne, hvad Donald Trump faktisk har gjort som præsident. Hun henviser til en artikel i Washington-avisen Politico, som gjorde status efter Trumps første år i embedet: ”138 Things Trump Did This Year While You Weren’t Looking”.
Artiklen fortsatte: “Stille og roligt, og nærmest helt uafhængig af Trumps taler og tweet-storme har hans regering indført en ny æra med konservativ administration.”
Faktisk har Trump iværksat en dramatisk reduktion af administrationens omfang, større end nogen moderne præsident har gennemført. Han har bl.a. beordret hvert eneste ministerium at fjerne to regler, hver gang de ønsker at indføre en ny. Og omkostningen til ny regulering må derfor ikke overstige 0 dollars.
Han har også fjernet en række af forgængeren Barack Obamas reguleringer, bl.a. dem, som skulle neddrosle den amerikanske mine-, olie- og gasindustri. Trump annoncerede på et tidspunkt, at han havde afskaffet eller udsat 1.500 af Obamas reguleringer, således at han har afskaffet 22 regler for hver ny, han indførte.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”8828″ img_size=”384×600″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Den amerikanske regering samler al sin lovgivning i et føderalt register. Da Obama forlod Det Hvide Hus, bestod registeret af 91.894 sider. Et år senere, den 29.december 2017, var sideantallet 61.308 – det laveste siden 1993. The Competitive Entreprise Institute lavede en analyse, som viser, at Trump i sine første to år i embedet indførte det mindste antal reguleringer, som nogen regering havde indført nogensinde i den registrerede historie.
Bogens hovedtema er at dokumentere, at modstanden mod personen Donald Trump har udviklet sig til et had blandt politiske modstandere og presse og derfor har fået modstanderne til at overskride alle grænser for anstændighed i deres forsøg på at bekæmpe præsidenten.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]
At hadet først og fremmest har ført til, at etablerede regler for, hvordan man gennemfører høringer i kongressen, og hvordan regeringsembedsmænd opfører sig, er blevet forkastet til fordel for nærmest anarki. Ikke mindst høringen i forbindelse med udnævnelsen af højesteretsdommer Brett Kavanaugh satte nye negative normer for, hvordan de folkevalgte kan optræde.
Politisk krig med konsekvenser
Kimberley Strassels budskab er, at konsekvenserne af Trump-hadernes opførsel er et blivende negativt aftryk på det politiske liv i USA.
Bogen er skrevet i kølvandet på den særlige anklager Robert Muellers undersøgelse af, om præsident Trump havde samarbejdet (indledt en sammensværgelse (collusion)) med Rusland for at vinde valget over Hillary Clinton i 2016. Muellers rapport konkluderede som bekendt, at det ikke kunne bevises, at det var tilfældet. Blandt andet blev det fastslået, at russiske hackeres tyveri af tusindvis af mails fra demokraternes hovedkvarter ikke havde noget med Trump og hans folk at gøre.
Til gengæld viste det sig, at det demokratiske parti havde bestilt og betalt en tidligere britisk spion, Christopher Steele, til at skaffe smuds om Donald Trump, ikke mindst i forbindelse med hans tidligere besøg i Moskva som forretningsmand. Og at James Comey, FBI’s chef, iværksatte en uautoriseret undersøgelse af Trump og hans stab, hvor de ulovligt blev overvåget af FBI.
Demokraternes forsøg på at få Trump afsat via en rigsretssag (Impeachment) skete efter bogens deadline, men den havde næppe ændret forfatterens billede af et Amerika, hvor den politiske krig er ved at nedbryde det politiske system. Det er en tankevækkende og veldokumenteret bog, et frisk pust i modsat retning af mainstream, som i høj grad er værd at læse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2092″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5357″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6013″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?