“Tryghedslov” dumper med et brag: Massivt flertal af Indbliks læsere stemmer imod

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Der er ingen tvivl blandt Indbliks læsere: det bliver et klart nej tak til den nye “tryghedslov” fra regeringen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Indblik har på det seneste sat fokus på en ny “tryghedslov”, som den socialdemokratiske regering anført af justitsminister Nick Hækkerup (S) er på vej med.

Med loven ønsker regeringen at komme “utryghedsskabende adfærd” til livs.

Det skal blandt meget andet ske ved at give politiet magt til at indføre opholdsforbud i områder, hvor folk har opført sig “utryghedsskabende”.

Disse opholdsforbud vil – som det fremgår af lovforslaget – ramme alle, om de så vil fejre børnefødselsdag eller demonstrere mod regeringen.

“Tryghedsloven” har mødt massiv kritik fra menneskerettighedsorganisationer i ind- og udland, og nu er debatten om loven også for alvor ved at rykke ind på Christiansborg, hvor bl.a. Liberal Alliance, Radikale Venstre og Nye Borgerlige har udtrykt deres utilfredshed.

Også blandt Indbliks læsere synes utilfredsheden med den udskældte og vidtgående “tryghedslov” at være stor.

I vores afstemning om emnet er det i hvert fald næsten 96 procent, som siger, at de er imod den nye “tryghedslov”.

På den anden side er det kun lidt under to procent, som er for loven, mens 1,28 procent svarer “ved ikke” og 0,86 procent svarer “hverken/eller”.

I alt har 2.571 personer i skrivende stund deltaget i afstemningen.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener. 

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen. Du kan se de fulde resultater fra afstemningen herunder.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”fact-box” css=”.vc_custom_1619726161612{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;padding-top: 4% !important;padding-right: 4% !important;padding-bottom: 4% !important;padding-left: 4% !important;background-color: #ffce00 !important;}”]

Er du for eller imod den nye “tryghedslov”?

Sådan har Indbliks læsere svaret:

  • Jeg er imod den nye “tryghedslov”: 95,95 procent (2.467 stemmer)
  • Jeg er for den nye “tryghedslov”: 1,91 procent (49 stemmer)
  • Ved ikke: 1,28 procent (33 stemmer)
  • Hverken/eller: 0,86 procent (22 stemmer)

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.