Undrede du dig også? Derfor holdt Mette Frederiksen pressemøde uden nyheder

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mange undrede sig over statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag, som hun holdt uden at have noget nyt at byde ind med. Men der er en god forklaring på galskaben, mener analytikere.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net 
Statsminister Mette Frederiksens pressemøde sent onsdag eftermiddag betragtes af TV 2 som “bemærkelsesværdigt”.
I forventning om, at statsministeren ville løfte sløret for nye afgørelser, sad journalister og hundredetusinder TV-seere parate.
Men der  var ikke nogen kanin i hatten. Sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke, justitsminister Nick Hækkerup, direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum og direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm brugte Mette Frederiksen fem kvarter på at fortælle om allerede kendte planer, og redegøre for vigtigheden af fortsat forsigtighed, skriver TV 2.
Pressemødet, der blev sendt klokken 17.30 fra Spejlsalen og  transmitteret live, kom cirka seks timer efter formiddagens hasteindkaldte pressemøde, hvor Heunicke, Hækkerup og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fortalte om genåbningsplanen. 
Således var denne plan altså forklaret, da Statsministeriet med Mette Frederiksen i hovedrollen tog rampelyset klokken 17.30 i Spejlsalen. 
TV 2’s politiske kommentator Troels Mylenberg udtaler til TV 2: 
– Det er bemærkelsesværdigt, at statsministeren holder et pressemøde uden at have noget andet budskab med, end at hun gerne vil tage lederskab og sætte tingene på plads. Det var et budskab helt uden nyheder. 
Forklaringen på det nyhedsløse pressemøde kan måske findes i, at der ikke var opnået enighed med de borgerlige om genåbningen af landet. 
Noa Redington, der var rådgiver for Helle Thorning-Schmidt, da hun var statsminister, mener dog at pressemødet var en god ide: 
– Det er kun Mette Frederiksen, der kan kommunikere de her ting. Det var klogt og rigtigt at gøre det på den her måde, siger han til TV 2. 
TIl trods for, at journalister nok ville have svært ved at finde nyhederne i pressemødet, så mener TV 2’s politiske kommentator Troels Mylenberg at Mette Frederiksen lykkedes med pressemødet, fordi hun indgyder tryghed: 
– Hun forsøger at redde det hele til sidst, og det lykkes sådan set. Det er hendes person, der for mange mennesker indgyder tryghed. Det kan de andre ikke på samme måde.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?