Veganerpartiet: Nedlæg det konventionelle husdyrlandbrug senest 2030

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Veganerpartiet vil med et nyt landbrugs-klimaudspil lukke for det konventionelle husdyrlandbrug senest i 2030.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Veganerpartiet, som sidste år krydsede 20.000 vælgererklæringer og dermed er opstillingsberettigede til Folketinget, vil med et nyt udspil sætte en stopper for det husdyrlandbrug med f.eks. svin og køer, som Danmark tjener stort på.
Det skriver partiet i en pressemeddelelse. 
Et fuldstændigt stop for det konventionelle husdyrlandbrug skal ske senest i 2030, lyder det fra Veganerpartiet.
Landbrugsstoppet skal bl.a. ske som led i bestræbelserne på at nå det såkaldte klimamål om 70% CO2-reduktion. 
Veganerpartiets politiske ordfører Lisel Vad Olsson mener, at regeringen ikke gør nok for at komme landbrugets CO2-udledning til livs. 
Derfor vil Veganerpartiet nu tage sagen i egen hånd.
– Regeringen hænger i bremsen, når det kommer til et ordentligt klima-landbrugsudspil. Mens alle er klar over, at det haster, er regeringen desværre gået i flyverskjul.
– Vores udspil lægger op til konkret løsning og handling på klima- og miljøområdet, og det vil desuden standse indespærringen og den intensive udnyttelse af millioner af dyr, siger Lisel Vad Olsson.
Dermed erklærer Veganerpartiet sig uenige med den øvrige klimaaktivistiske venstrefløj, hvor såvel NGO’er som partier har foreslået en halvering af husdyrlandbruget. Men det er ikke nok, lyder det.
En total nedlæggelse af det danske husdyrlandbrug vil blive overordentligt omkostningstung. Veganerpartiet svarer endnu ikke konkret på, hvor pengene til at nedlægge landbruget skal komme fra, men vil oprette en såkaldt “omstillingsfond”, der skal hjælpe landmænd til at omstille sig til plantelandbrug.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?