Vermund raser over corona-propaganda: “Jeg kan næsten ikke rumme det”

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En socialdemokratisk annonce har fået Nye Borgerliges partiformand til tasterne. 
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Socialdemokratiet er kommet helt galt af sted med et opslag på Facebook, hvor regeringspartiet ville fejre, at elever fra 0. til 4. klasse igen kunne vende tilbage i skole. 
Opslaget fulgtes af en grafik med en lille dreng, der havde fået photoshoppet et mundbind på. Det på trods af, at skolebørn under 12 år er fritaget for påbuddet om at bære mundbind. 
Den socialdemokratiske annonce har fået tusindvis af reaktioner, og langt de fleste af disse er negative.
“Corona-propaganda”
Også Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund er blevet provokeret af Socialdemokratiets annonce, som hun i et Facebook-opslag kalder for “corona-propaganda”.
– Siden jeg så denne reklamekampagne i går, har jeg haft svært ved at sætte ord på, hvorfor den vækker sådan en afsky hos mig, skriver Pernille Vermund.
– Er det fordi, regeringen forsøger at spinde guld på en krise, der dagligt koster både menneskeliv, konkurser og jobs? Er det fordi, Socialdemokratiets reklamebureau har brugt et fotomanipuleret kampagnebillede af en lille dreng, der burde være for ung til at have mundbind på?
– Eller er det en kombination af begge?, spørger partiformanden.
Danskerne æder det råt
Pernille Vermund anklager den socialdemokratiske regering anført af statsminister Mette Frederiksen for at udnytte nedlukningen og coronakrisen til at føre kampagne og promovere sig selv.
– At dømme efter Mette Frederiksens skolebesøg og regeringens reklamekampagne med den fotomanipulerede, amerikanske mundbindbærende dreng, har Socialdemokratiet åbenlyst bevidst planlagt en genåbningskampagne, som danskerne formentlig æder råt. 
– Det er heldigt, at regeringens kampagnehold nåede at få alt klart til mandag, så de mindste børn ikke skulle vente en uge mere med at komme i skole. Jeg kan næsten ikke rumme det, skriver hun.
Socialdemokratiet: Slap nu af
Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen forsvarede tirsdag annoncen overfor Ekstra Bladet.
– Jeg har ikke læst det. Nu om stunder møder man en hel del i kommentarspor. Det er kun positivt, at vi har delt glæden med vores følgere om, at de mindste kan komme tilbage i skole, lyder hans svar på, om han har læst med i de vrede reaktioner på annoncen.
Mange har spekuleret i, om grafikken var udtryk for, at regeringen ville indføre krav om at børn skal bære mundbind i skole. Det afviser Jesper Petersen dog.
– Nej. Der er da ikke nogen, der kan tro, at der er indført et nyt krav på grund af det billede. Slap nu af.
– Vi kan dårligt vide, hvad de, der har scrollet forbi opslaget, har tænkt. Jeg synes ikke, at der er noget at komme efter i den her historie. Og jeg håber, at de fleste har mere at gå op i, siger Jesper Petersen til Ekstra Bladet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?