Virussæsonen er slut: Glem corona og luk Danmark helt op

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er meget svært at se, hvorfor der overhovedet skal være nogen coronarestriktioner, skriver Klaus Kjellerup i dette debatindlæg.

Af Klaus Kjellerup, journalist og sangskriver

Man tager sig til hovedet over, at politikerne ikke bare kan genåbne Danmark helt, men absolut skal foretage en såkaldt ”ansvarlig genåbning”.

Overhovedet at kalde det ”genåbning” er en sandhed med store modifikationer.

Hvorfor i alverden skal sommerens musikfestivaler pines med endnu en aflyst sæson? Ingen musikfestival kan leve op til afstandskravene fra regeringens ”eksperter”, der ser ud til at mene, at festivalerne skal afvikles ligesom te-selskaberne på Fredensborg Slot.

Det er meningsløst. Og de kendte festivalers fremtid hænger nu i en tynd tråd, fordi Folketinget også lukkede dem i 2020.

At Folketinget fastholder regler for udendørs arrangementer, bliver ikke mindre meningsløst af, at man i månedsvis har afholdt store arrangementer både udendørs og indendørs med op til 75.000 deltagere i andre lande.

I USA f.eks. har 17 stater været genåbnede længe, nogen af dem helt tilbage fra september 2020. Og de er helt genåbnede – uden krav om mundbind, vaccinationer og tests – og uden negative sundhedseffekter.

I Danmark har politikerne endda haft den frækhed at indføre det forhadte ”coronapas” – dette besynderlige krav om, at danskerne skal bevise, at de ikke er syge for at kunne besøge en frisør eller restaurant.

Ingen andre lande, bortset fra Israel, stiller et så vanvittigt krav. Coronapas er umoralsk og forkasteligt – det er simpelthen medicinsk apartheid.

Det føjer kun spot til skade, at kravet om coronapas er fremkommet netop nu, hvor virussæsonen er slut.

Alle ved det, også regeringens eksperter: Luftvejsvirusser trækker sig tilbage, når foråret kommer, og herefter sker der ikke mere på virusfronten før den følgende vinter.

Sådan var det i 2020, sådan bliver det i 2021, og sådan har det været hvert år siden Ruder Konges tid.

Coronavirus er ikke anderledes end de andre virusser, som den er i nærtstående familie med, og de opererer på vores breddegrader i perioden december til april.

Det er ydermere grotesk, at danske myndigheder og virksomheder fortsat stiller krav om, at raske danskere skal testes, nu helt ned til toårige. Test-test-test. ”Danmark har fået test på hjernen,” siger test-ekspert Peter Kamp Busk.

Ja – man tager sig sgu til hovedet. Alt dette molbo-vanvid til ære for en virussygdom, der ifølge WHO har en dødelighed på en halv promille i folk under 70 år, dvs. lavere end influenza-dødeligheden.

Det er meget svært at se, hvorfor der overhovedet skal være nogen coronarestriktioner.

Vi har ikke brug for nogen ”ansvarlig genåbningsplan” – vi har brug for en omgående fjernelse af alle coronaregler, inkl. ”coronapas” og den forrykte massetestning, så vi kan komme tilbage det gode, gamle Danmark, som vi alle elsker.

Og det kan kun gå for langsomt.

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?